Piyasaların Merakla Beklediği Fed’in Gecikmeli Faiz Kararı Belli Oldu

Piyasaların Merakla Beklediği Fed’in Gecikmeli Faiz Kararı Belli Oldu

Küresel piyasalar, dün Fed faiz kararını bekledi. Ancak karar yaklaşık 1 saat gecikmeli olarak geldi. Piyasaların merakla beklediği ABD Merkez Bankası’nın faiz kararı beklentileri karşıladı. İşte o açıklamalar…

Salı günkü FOMC toplantısında, ABD Federal Rezerv, faiz oranını üst üste üçüncü kez değişmeden tuttuğunu duyurdu. Federal Rezerv, en son Açık Piyasa Komitesi (FOMC) duyurusunda, mevcut faiz oranlarını koruma kararını açıkladı.

Yıl boyunca enflasyondaki beklenmedik hızlı düşüş, yetkililerin projeksiyonlarını revize etmesine neden oldu.

FED, FAİZİ SABİT BIRAKTI

ABD merkez bankası yetkilileri, Aralık Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısını sonuçlandıran Çarşamba günü Fed fon oranını %5,25-%5,5'te bıraktı. Diğer yandan oranın 2024'ün sonuna kadar %4,6'ya düşeceği tahmin ediliyor.

Çoğu yetkili arasında bir fikir birliği, enflasyonu %2 hedefiyle uyumlu hale getirme çabasının bir parçası olarak 2024'te üç faiz indirimi öngörüyor. Fed Valisi Christopher Waller, olumlu enflasyon performansına bağlı olarak ilkbaharda faiz indirimleri başlatmanın teorik olasılığını önerecek.

Tahvil getirileri ve ABD doları endeksi (DXY), Fed'in güven projeksiyonu da keskin bir şekilde düştü. Hisse senetleri ve kripto para birimleri de dahil olmak üzere risk varlıkları için geniş bir piyasa rallisini destekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler