Piyasalar Tarafından Beklenen Fed Faiz Kararında Değişikliğe Gitmedi

Piyasalar Tarafından Beklenen Fed Faiz Kararında Değişikliğe Gitmedi

ABD Merkez Bankası faiz kararını duyurdu. Büyük ölçüde beklenen bir hareketle, Federal Rezerv, değişikliğe gitmedi. Federal Açık Piyasa Komitesi'nin iki günlük politika toplantısının ardından dün faiz oranlarını mevcut seviyelerinde tuttu.

20 Mart 2024 Çarşamba günü, Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) şimdilik federal fon oranında herhangi bir değişiklik olmayacağını açıkladı. Çarşamba günü yayınlanan projeksiyon materyalleri, merkez bankacıları 2024'ün sonuna kadar üç tur faiz indirimi çağrısında bulunuyor.

Faiz artırımı duraklaması, merkez bankasının Mart 2022'den Temmuz 2023'e kadar art arda faiz oranlarını yükselttiğinden bu yana beşinci sırada yer aldı. Kalıcı enflasyon ve istihdam verilerinin iyileştirilmesi, merkez bankacılarının faiz oranlarını tutma kararına katkıda bulunduğunu söylediler.

ekran-resmi-2024-03-21-12-04-05.png

FED FAİZİ SABİT TUTTU

ABD Federal Rezerv, federal fon oranını mevcut %5,25 ila %5,5 seviyesinde tutmayı seçti. Başlangıçta, beklentiler Mart 2024'te bir faiz indirimine yöneldi. Ancak bu beklentiler şimdi Haziran 2024 FOMC toplantısına ertelendi.

Çarşamba günkü açıklamada, “Komite, istihdam ve enflasyon hedeflerine ulaşmanın risklerinin daha iyi bir dengeye girdiğine karar veriyor. Ekonomik görünüm belirsiz ve Komite enflasyon risklerine karşı son derece dikkatli olmaya devam ediyor” dedi.

FED BAŞKANI’NDAN AÇIKLAMA

ABD Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell, karar sonrası açıklama yaptı. Fed Başkanı Powell,

“Politika oranımızın bu sıkılaştırma döngüsü için muhtemelen zirvede olduğuna ve ekonomi beklendiği gibi geniş bir şekilde gelişirse, bu yıl bir noktada politika kısıtlamasını geri aramaya başlamanın uygun olacağına inanıyoruz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler