Piyasalar Merak Ediyor: ABD TÜFE ve ÜFE Verileri Ne Zaman Açıklanacak?

Piyasalar Merak Ediyor: ABD TÜFE ve ÜFE Verileri Ne Zaman Açıklanacak?

İç piyasa bu hafta tatil olsa da dışarıda kritik veriler paylaşılacak. Küresel piyasaların gözü kulağı en çok Amerika’da olacak. ABD de dahil olmak üzere önemli ekonomik veri yayınlarını bekliyor.

Tüm gözler önemli ekonomik göstergelerin yaklaşmakta olan piyasaya sürülmesinde. Yatırımcılar ABD'yi sabırsızlıkla bekliyor. Federal Rezerv'in piyasa duyarlılığını etkileyen faiz indirimi endişeleriyle ilgili endişeler arasında TÜFE ve ÜFE rakamları açıklanacak.

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ve Üretici Fiyat Endeksi (PPI) verileri, enflasyon eğilimlerine ışık tutacak. Bu arada, Federal Rezerv'in potansiyel faiz indirimleri konusundaki artan endişelerin ortasında, bu göstergeler piyasa duyarlılığı üzerinde önemli bir etkiye sahiptir.

22fed.jpg

AMERİKA ENFLASYONU NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Önemli ekonomik veriler büyük olduğu için küresel piyasa etki için hazırlanıyor. ABD'de piyasaya sürülmesi planlanıyor. Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ve Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), enflasyon eğilimlerini belirlemede önemli metrikler olacak.

Amerika enflasyonu 10 Nisan Çarşamba günü açıklanacak. TSİ 15.30’da veriler paylaşılacak. TÜFE, Federal Rezerv'in Mart FOMC toplantı tutanakları ve aylık ABD Federal Bütçenin serbest bırakılması planlanıyor. Özellikle, bu metrikler mevcut enflasyon seviyelerini ve genel ekonomik sağlığı değerlendirmek için hayati barometreler taşıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler