Özgür Demirtaş: Türkiye Ekonomi Modeli Denen Şey Bugün İtibari ile Bitti!

Özgür Demirtaş: Türkiye Ekonomi Modeli Denen Şey Bugün İtibari ile Bitti!

Ünlü ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş,“Merkez Bankasını tebrik ediyorum” diyerek Ağustos ayı faiz kararını değerlendirdi. İşte detaylar…

Merkez Bankası Ağustos ayı faiz oranını açıkladı. Faizi 750 baz puan arttırdı. Politika faizini yüzde 25'e yükseltmesi ile Ünlü finans Profesörü Özgür Demirtaş "Merkez Bankasını tebrik ederim" yorumunda bulundu.

AĞUSTOS AYI FAİZ KARARI SONRASINDA GÖZLER ÖZGÜR DEMİRTAŞ’A ÇEVRİLDİ

Ünlü finans profesörü Özgür Demirtaş, bugün açıklanan Merkez Bankası'nın aldığı faiz kararını değerlendirdi. Resmi sosyal medya hesabından değerlendiren Demirtaş, “Türkiye Ekonomi Modeli” artık bitti yorumunda bulundu.

Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), Ağustos ayı faiz kararını açıkladı. Banka faizini piyasa beklentilerinin üzerinde bir artışla yüzde 17,5’ten 25'e yükseltti. Verilen karar öncesinde ise 27,23 olan dolar/TL kuru, belirlenen rekor faiz artışı kararının ardından yüzde 2'lik bir düşüşe şahit oldu. Bu durumda 26,57 seviyesine geriledi. Aynı şekilde karar öncesinde 29,70 seviyesinde olan Euro/TL kuru ise 28,96 seviyesine gerileyerek şaşırttı.

Finans profesörü Özgür Demirtaş ise, Merkez Bankası'nın faiz artışı kararını sosyal medya hesabından değerlendirerek, “Türkiye Ekonomi Modeli denen şey bugün itibari ile bitti ! Merkez Bankasını tebrik ederim.” İfadelerinde bulundu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler