ODMD Verileri Otomotiv Sektöründe Yeni Bir Rekora İşaret Etti

ODMD Verileri Otomotiv Sektöründe Yeni Bir Rekora İşaret Etti

Kredi musluklarının kapanması ve nakit akışının tam sağlanmaması birçok sektörü etkilemişti. Ancak konut ve otomotiv sektöründe fiyatların çekilmesiyle gerçek kullanıcı sahaya çıktı. Bu da yeni satış rekorlarını getirdi.

Otomotiv sektörü, Ekim ayında yeni bir rekora imza attı. Fiyatlarda yaşanan oynaklık sonrasında kullanıcı olarak alım yapan vatandaşların sayısı çoğaldı. Elinde nakit bulunduran birçok vatandaş sıfır araca yöneldi.

Otomobil ve hafif ticari sınıfında Ekim ayı rekor geldi. Geçtiğimiz yılın aynı dönemi kıyaslandığında toplamda 100 binin üzerinde bir satışla rekor kırıldı.

OTOMOTİV SEKTÖRÜ, EKİM AYINI İYİ GEÇİRDİ

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD), Ekim ayı verilerini paylaştı. Rakamlar satışların ne denli arttığını gösterdi. Bayilerde araçların bulunması ve fiyatlardaki indirim ile satışlar adeta patladı.

Sıfır araç pazarında satışlar iyimser kalırken, ikinci el tarafında satışlar biraz daha durgundu. 2023 Ocak - Ekim dönemi baz alındığında geçen seneye kıyasla yüzde 63,7 büyüme kaydedildi. Yüzde 50’yi geçen büyüme ile 958 bin 942 adet araç satıldı.

SUV YENİ TREND OLDU

Sınıf olarak ayrıldığında Türkiye’deki kullanıcıların ilk tercihi SUV araçlar oldu. Tüm dünya pazarında olduğu gibi ülkemizde de SUV tipi araçlar talep gördü. Ocak - Ekim ayı baz alındığında satışların yüzde 50,5’ini SUV araçlar oluşturdu.

Sedan araçlar pastadan yüzde 26,9 ve H/B araçlar da pastadan yüzde 20,5’lik bir pay alabildi. Sırasıyla satış adetleri ise ; 201 bin 622 adet ve 153 bin 927 adet oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler