Moody's'ten Türkiye Kararı: Bakan Şimşek "İlk Defa" Deyip Duyurdu

Moody's'ten Türkiye Kararı: Bakan Şimşek "İlk Defa" Deyip Duyurdu

Son dakika gelişmesi... Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in, Türkiye'nin kredi notunu 11 yıl aradan sonra yükseltmesine ilişkin bir açıklama yaptı.

Bakan Şimşek, "Moody's'in 11 yıl sonra Türkiye'nin kredi notunu artırması, ekonomik reformlarımızın ve mali politikalarımızın uluslararası alanda kabul gördüğünün bir göstergesidir," dedi.

SON DAKİKA: MOODY'S'TEN TÜRKİYE'YE NOT ARTIŞI

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten önemli açıklama... Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, 11 yıl aradan sonra Türkiye'nin kredi notunu ilk defa yükseltti. Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu "B3"ten "B1"e çıkarmasının ardından Bakan Şimşek, resmi sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Şimşek, "Bu not artışı, Türkiye'nin ekonomik politikalarına olan güvenin bir göstergesidir," ifadelerini kullandı.

MOODY'S TÜRKİYE'NİN KREDİ NOTUNU İLK DEFA İKİ KADEME ARTIRDI!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, X hesabından yaptığı açıklamada, "Moody’s kredi notumuzu ilk defa iki kademe artırdı!" dedi. Şimşek, uyguladıkları ekonomik program sayesinde Moody’s'in Türkiye'nin kredi notunu 11 yıl aradan sonra yükselttiğini ve görünümü pozitif olarak koruduğunu belirtti. "Bu başarı, ülkemizin ekonomik istikrarına duyulan güvenin bir göstergesidir," ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'NİN KREDİ NOTUNDA İKİ KADEME ARTIŞ: ŞİMŞEK'TEN AÇIKLAMA

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, X hesabından yaptığı paylaşımda, "Moody’s kredi notumuzu ilk defa iki kademe artırdı!" dedi. Şimşek, uyguladıkları ekonomik program sayesinde Moody’s'in Türkiye'nin kredi notunu 11 yıl aradan sonra yükselttiğini ve görünümü pozitif olarak koruduğunu belirtti. 

"Ekonomideki dengelenme, azalan dış finansman ihtiyacı, artan uluslararası rezervler ve dezenflasyon süreci bu not artışında etkili oldu. Görünümün pozitif olarak korunması programımıza duyulan güveni yansıtırken potansiyel not artışlarına işaret ediyor. Ekonomimizin dayanıklılığını artıran kurala dayalı ve öngörülebilir politikalarımızı uygulamaya kararlılıkla devam edeceğiz," ifadelerini kullandı.

Moody's'ten son dakika Türkiye kararı! Bakan Şimşek 'ilk defa' deyip duyurdu

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler