Milyonlar Bekliyor: Emekli İçin Konuşulan Zam

Milyonlar Bekliyor: Emekli İçin Konuşulan Zam

Emekliler, hükümetten zam bekliyor. Enflasyon karşısında ezilen emekliler tatmin edici zam bekliyor. İşte konuşulan zam oranı…

Enflasyon artışı, yaz döneminden beri sürüyor. Merkez Bankası’nın tahminleri ile enflasyon oranı yüzde 60’ın üzerinde olacak. Yıl sonu enflasyon beklentisinin artmasıyla beraber hem işçi hem de emekli yeni zam oranını merak ediyor.

Emekliler ikinci ara zamda beklediği bir türlü alamamıştı. Hükümet tarafından sürekli yeni zam hakkında süreç paylaşıldı. Buna göre emeklilerin refah seviyesini artıracak hamlelerin geleceği bildirildi.

EMEKLİLER İÇİN KONUŞULAN ZAM ORANI

Memur ve asgari ücretliye 2023 yılında ara zam gelmişti. Emekliye ise zam oranı yansımamıştı. Bu da yıl sonu beklentisini çoğalttı. Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, konuya ilişkin milliyet.com.tr'ye açıklama yaptı.

Muhammet Bayram, milliyet.com.tr üzerinden enflasyon ve emekli zammını değerlendirdi. Bayram şu ifadelere yer verdi;

Merkez Bankası ekim ayı piyasa beklentileri anketi verisini açıkladı. Buna göre eylülde 67.22 olan yıl sonu enflasyon beklentisi bu ankette 68.01’e ulaştı. Yıl sonu enflasyon farkı ise sayın Bakan Vedat Işıkhan’ın açıkladığı gibi yüzde 38’ler civarında olacaktır. Bakanın memur ve memur emeklilerine ise yüzde 50 civarında zam yapılacağını söylenmesinin nedeni haziran ayındaki toplu sözleşme zammının yüzde 6 seviyesinde olmasından dolayıdır.

Ocak ayında ise verilecek toplu sözleşme zammı yüzde 15 seviyesinde. Arada 9 puanlık bir fark bulunuyor. Bundan dolayı memur ve memur emeklilerine enflasyonun üzerinde 9 puanlık fark verilecek.

Sene sonu itibarıyla yapılacak zam her ne kadar SSK ve Bağkur emeklileri için yüzde 38 olarak düşünülse de son dönemlerde artışlar hep enflasyon farkı + refah payı şeklinde yapıldı. Yine yüzde 50’ye yakın SSK ve Bağkur emeklilerine, memurlara maaş zammı yapılacağını düşünüyorum.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler