Mesai Saatleri 40 Saate Düşecek Mi? Bakan Bizzat Açıkladı

Mesai Saatleri 40 Saate Düşecek Mi? Bakan Bizzat Açıkladı

Avrupa’nın bazı ülkelerinde başlayan 40 saatlik mesai saati, Türkiye’de de konuşulmaya başlandı. Daha az çalışma ve verimli süreler Avrupa’da uygulanıyor. Türkiye’de ise konuya ilişkin Bakan Işıkhan uyarı niteliğinde açıklama yaptı.

Dünya genelinde, 4 gün çalışma 3 gün tatil uygulaması tartışılmaya devam ediyor. Gelişen teknoloji ile beraber bazı iş kollarında daha az çalışma saatleri uygulanabilir konuma geliyor.

40 saat mesai çalışması Türkiye koşullarında ise, şimdilik pek mümkün görülmüyor. Konuya ilişkin birinci ağızdan açıklama geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, tartışmalar konusunda uyardı.

"HABERLERİ DOĞRU KAYNAKTAN ALIN"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçtiğimiz hafta "Milli Müdafaadan Milli Kalkınmaya Türkiye Yüzyılı'nın Kadınları, Yüzyılın Kadın İstihdamı" temalı toplantıya katıldı. Manisa’da gerçekleşen etkinlikte çalışma saatleri hakkında konuştu;

“Son zamanlarda çalışma hayatıyla ilgili bizim dışımızda çokça yorum ve haberler olduğunu görüyoruz. Doğrudan bizden bir açıklama gelmediği sürece kamuoyunda yer alan haberleri dikkate almayın.

Tabii ki çalışma hayatı dinamik bir yapıya sahip ve her zaman üzerine konuşulacak, 'Daha iyi nasıl yaparız?' diye tartışılacak bir alandır. Türkiye'de çalışanlar haftada resmi olarak 45 saat çalışıyor. 45 saati aşan her süre işveren tarafından işçiye 'mesai ücreti' olarak ödeniyor. Ancak mesai saatlerinin düşmesi gündemde. Buna göre; Türkiye'de haftada 45 saat olan mesai süresi, 40 saate düşecek ve haftalık izinler 2 güne çıkacak.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler