Merkez Bankası, Faiz Kararını Verdi: TCMB’den Sürpriz Bir Karar Çıktı…

Merkez Bankası, Faiz Kararını Verdi: TCMB’den Sürpriz Bir Karar Çıktı…

Fed’in faiz kararının ardından iç piyasada TCMB’nin politikası merak ediliyordu. Dünya genelinde Japonya hariç sabit bırakılan faiz politikaları dikkat çekiyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’da tüm dünyanın tersine bir açıklama yaptı. İşte detaylar…

ABD Merkez Bankası, politika faizini dün yaptığı açıklamada sabit bırakmıştı. 23 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25 ile 5,50 aralarında sabit bırakmıştı. Küresel piyasalarda merak edilen kararın ardından gözler iç piyasaya döndü.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, beklentilerin aksine bir karara imza attı. Agresif şekilde davranan Merkez Bankası, faizi artırdı.

YILIN İLK FAİZ ARTIŞI

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, saat 14’te faiz kararını açıkladı. Ekonomist ve uzmanlar sabit bir karar bekliyordu. Ancak TCMB, radikal bir karar alarak yılın ilk faiz artışına imza attı. Politika faizinde 500 baz puan artışı yapıldı. Merkez Bankası’ndan şu açıklama geldi;

“Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 45’ten yüzde 50 düzeyine yükseltilmesine karar vermiştir. Kurul ayrıca, operasyonel çerçevede değişikliğe giderek, Merkez Bankası gecelik vadede borçlanma ve borç verme oranlarının bir hafta vadeli repo ihale faiz oranına kıyasla -/+ 300 baz puanlık bir marj ile belirlenmesine karar vermiştir.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler