Merkez Bankası Duyurdu: Menkul Kıymet Tesisine İlişkin Düzenleme Kaldırıldı

Merkez Bankası Duyurdu: Menkul Kıymet Tesisine İlişkin Düzenleme Kaldırıldı

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), menkul kıymet tesisine yönelik düzenlemeyi yürürlükten kaldırdı. Resmi Gazete'de yayımlanan ilgili karar, hemen yürürlüğe girdi. Bu ani değişiklik, finansal piyasalarda önemli bir gelişme olarak kaydedildi.

Merkez Bankası son dakika açıklamasında, menkul kıymet tesisine ilişkin düzenlemenin yürürlükten kaldırıldığını duyurdu. Bu önemli karar Resmi Gazete'de yayımlanarak resmiyet kazandı.

TCMB AÇIKLAMADA BULUNDU 

"Menkul kıymet tesisine ilişkin düzenleme yürürlükten kaldırılmıştır.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, piyasa mekanizmasının işlevselliğini artıracak ve makro finansal istikrarı güçlendirecek şekilde makroihtiyati politikaları sadeleştirmeye devam etmektedir.

6 Nisan 2024 tarihli basın duyurusunda menkul kıymet tesisi düzenlemesine yönelik sadeleşme adımları duyurulmuş ve söz konusu düzenlemenin yakın zamanda sonlandırılmasının planlandığı açıklanmıştı.

Resmi Gazete'de bugün yayımlanan Tebliğ ile menkul kıymet tesisine ilişkin düzenleme yürürlükten kaldırılmıştır."

KREDİ HACMİ DÜŞÜK OLAN BANKALARI KAPSAMAYACAK 

Merkez Bankası, kredi büyümesini kısıtlayan zorunlu karşılık politikasında değişiklik yapma kararı aldı. Bu değişiklik, Merkez Bankası tarafından belirlenecek olan bilanço oranlarına göre kredi hacmi düşük olan bankaları kapsamayacağı belirtildi. Yeni uygulama ise bankalar arasındaki rekabeti dengelemeyi amaçlıyor. Ayrıca finans sektöründe önemli bir değişiklik olarak görülüyor. Bu hamle ise bankaların kredi verme yeteneklerini etkilemeden sektörde daha dengeli bir ortamın sağlanmasını hedefliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler