Kriptoda Heyecan Uyandıran Gelişme: Bitcoin ve Ethereum’un Ardından Yeni Bir ETF Başvurusu

Kriptoda Heyecan Uyandıran Gelişme: Bitcoin ve Ethereum’un Ardından Yeni Bir ETF Başvurusu

Kripto yatırımcısının merak ettiği yeni bir gelişme yaşandı. Türk yatırımcısınında yakından takip ettiği haberde yeni bir ETF başvurusu geldi. VanEck, Solana ETF’ine ilk defa başvuru yaptı. İşte detaylar…

New York merkezli yatırım şirketi VanEck, bir spot Solana borsa yatırım fonu (ETF) başlatmak için bir teklif sundu. VanEck Solana Trust'ın SOL'a doğrudan yatırım sağlaması bekleniyor. Hisseleri, MarketVector tarafından seçilen ticaret platformlarından çekilen fiyatlar kullanılarak günlük olarak değerlenecektir.

Yatırımcılar, geleneksel bir aracı kurum hesabında tutulan hisseler aracılığıyla altcoin'e erişebilecekler. Bu, doğrudan bulundurmakla ilişkili potansiyel riskleri ortadan kaldırır.

VANECK’TEN SEC’E BAŞVURU

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Ocak ayında Bitcoin ETF'lerini yeşil yaktı. Düzenleyici, VanEck’inde aralarında olduğu üzere birkaç spot Ethereum ETF'sinin onayını tamamlamıştı. Bu ayın başlarında, VanEck CEO'su Jan van Eck bunun tarihi bir değişim olduğunu belirledi.

solana-nieuws.jpg

SEC'in Ethereum'daki U dönüşünün ardından, birkaç analist ETF ihraççılarının daha fazla altcoin tabanlı ürün için baskı yapabileceğini öne sürdü. Geçen ay, iki partili bir grup milletvekili, çeşitli dijital varlıklar için ETF'lerin onayını zorlamak amacıyla SEC'e bir mektup gönderdi. İlk Solana ETF’i de bunun bir göstergesi oldu.

ONAYLANMASI 2025’İ BULABİLİR

Diğer yandan Bloomberg'in ETF uzmanı James Seyffart, böyle bir ürünün onaylanmasının ancak 2025'te mümkün olabileceğini tahmin ediyor. Analist, yine de VanEck'in rakiplerinin benzer başvurularla aynı şeyi yapıp yapmadığını görmek "ilginç" olacağını iddia ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler