Kripto Paralarda Sert Düşüş: Türk Yatırımcısı Bir Kötü Güne Daha Uyandı

Kripto Paralarda Sert Düşüş: Türk Yatırımcısı Bir Kötü Güne Daha Uyandı

Bitcoin'in fiyatı, Temmuz başında 64.000 dolara ulaştıktan sonra geçen hafta %11'den fazla düştü. CoinGecko'ya göre, Bitcoin'in fiyatı 1 Temmuz'da 63.652 dolardan 4 Temmuz'da gün içi en düşük seviye 54.434 dolara keskin bir şekilde düştü.

Mt. Gox geri ödemeleri yıllardır en büyük tasfiye tarafını ateşlerken Bitcoin boğa piyasasını korumak için bir savaşla karşı karşıya kaldı. Ancak bugün ödemeler resmen başladı. Bu ödemelerin gelmesiyle birlikte Bitcoin ve türevleri ani düşüşe geçti.

Bitcoin'in fiyatı son 30 günde %23,7 düşerken, günlük işlem hacmi %34 azaldı. Bununla birlikte, birden fazla faktör daha derin bir düzeltmeye işaret ediyor. Önümüzdeki günlerde son kayıplardan hızlı bir toparlanma şüpheli hale getiriyor.

ekran-resmi-2024-07-05-12-25-14.png

BİTCOİN DÜŞÜŞÜ SÜRECEK Mİ?

Türk yatırımcısı, kripto varlıklarında yaşanan düşüşle beraber büyük ölçüde zarara girdi. Geri çekilme derinleştikçe kayıplarda çoğaldı. Birçok yatırımcı ise ne yapacağını bilmiyor. Akıllarda tek soru ise, düşüş ne zaman bitecek?

Bir analist olan Markus Thielen, düşüş eğiliminin yaklaştığının görülebileceğini söylüyor. Analistler, "Bitcoin mevcut ticaret aralığından (60.000-70.000) tepe bir oluşuma kayarak potansiyel olarak daha dik bir düşüşe yol açabilir. Son üç ayda gözlemlediğimiz gibi, menzil ticareti karmaşık bir aşamadır ve genellikle birkaç yanlış kırılma ile işaretlenmiştir” yorumunu yapıyor.

Thielen, Bitcoin'in konsolidasyon bölgesinden kopacağını tahmin etti ve çift üst model olasılığını gerekçe göstererek 50.000 dolara düşebileceğini aktardı.

Küresel kripto piyasa değeri bugün 2,09 trilyon dolar, son 24 saatte -%8,89 düşüşle ve bir yıl öncesine göre %69,46 düştü. BTC şu anda %51,3'lük bir piyasa hakimiyetini yansıtan 1,07 trilyon dolarlık bir piyasa değerine sahip.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler