KOBİ’lere Can Suyu: İstanbul’daki Sel Felaketi Sonrası Destek Kredisi!

KOBİ’lere Can Suyu: İstanbul’daki Sel Felaketi Sonrası Destek Kredisi!

Geçtiğimiz aylarda İstanbul’da yaşanan sel felaketinin ardından birçok iş yeri ve dükkan maddi zarara uğramıştı. Milyonları aşan zarar ile işletmeler zor duruma düşmüştü. Konuyla ilgili ilk destekler o gün gelmiş, şimdi ise bunlara yenisi eklendi.

Eylül ayında İstanbul’u beklenmedik şekilde sel vurmuştu. Akşam saatlerinde başlayan yoğun yağış, hayatı zorlaştırmıştı. Yağış, kısa sürede etkisini göstermiş ve taşkınlar meydana gelmişti. Bunun sonucunda da sel kaçınılmaz oldu ve gün ağırınca maddi hasar ortaya çıktı.

İstanbul’un; İkitelli, Arnavutköy ve Başakşehir bölgeleri başta olmak üzere selden en çok etkilenen lokasyonlar olmuştu. Mobilya kenti MASKO’da milyonluk hasarlar meydana gelmişti.

SEL FELAKETİNİN YARALARI SARILMAYA DEVAM EDİYOR

Devlet yetkilileri, selin hemen ardından yardım paketlerini tek tek duyurmuştu. Ancak üzerinden yaklaşık 3 ay geçmesine karşın yardım alamayanlar için yeni destek kredisi duyuruldu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yeni destek kredisini duyurdu. Sadece yardım alamayanlar değil, maddi açıdan zararı karşılayamayanda paketten yararlanacak. Buna göre, “Acil Destek Kredisi” almak isteyen KOBİ’lere faizsiz 12 ay geri ödemesiz ve 24 ay vadeli ödeme imkanı sunulacak.

KOBİ’lerin KOSGEB tarafından destekleneceğini duyuran Bakan Kacır şunları aktardı;

İstanbul'da Eylül’de meydana gelen sel felaketinde, zarar gören KOBİ'lerimizin desteklenmesi amacıyla KOSGEB tarafından 'Acil Destek Kredisi Programı'nı devreye aldık. KOBİ'lerimizin kullanacakları 1 milyon liraya kadar krediler, faizsiz, 12 ay geri ödemesiz, 24 ay vadeli olacak. Allah ülkemizi afetlerden korusun.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler