Kira Beyannamesinde Son Gün Yarın!

Kira Beyannamesinde Son Gün Yarın!

Kira ve ücret gibi gelirler elde edenlerin geçen yıl elde ettikleri gelirleri beyan etme süresi, yarın sona eriyor. Gelirlerini beyan etmek isteyenlerin son başvuru tarihi olarak belirlenen bu süre içinde beyanname vermeleri gerekiyor.

Kira geliri ve ücret gibi gelirlerden elde edenler için geçen yılın gelirlerini beyan etme süresi, yarın sona eriyor. Vergi mükellefleri, bu süre içinde gelirlerini beyan etmek ve vergi yükümlülüklerini yerine getirmek için gerekli adımları atmalıdır. Son güne kalmadan beyanname vermeleri önemlidir, çünkü bu süre sonunda gecikme cezalarıyla karşılaşabilirler.

"HAZIR BEYANNAME SİSTEMİ" İLE GEREKLİ İŞLEMLERDE KOLAYLIK

Mülk sahipleri, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın "gib.gov.tr" internet adresinde bulunan "Hazır Beyanname Sistemi" aracılığıyla gerekli işlemleri kolayca gerçekleştirebiliyor. Konut veya iş yerini kiraya veren mükellefler için gelirlerini beyan etme süresi  ise sona eriyor. Beyannamelerin en geç yarın verilmesi gerekiyor. 

ELEKTRONİK ORTAMDA BEYANNAME VERİLEBİLİR Mİ?

Gerçek kişiler, geçen yıl elde ettikleri ticari, zirai, serbest meslek veya ücret geliri ile yurt dışından faiz ve kar payı kazançları için 5 Nisan'a kadar yıllık gelir vergisi beyannamesini doldurmak zorundalar. Vergi mükellefleri, bu tarihe kadar gelirlerini ve diğer finansal kazançlarını beyan etmeli ve vergi yükümlülüklerini yerine getirmelidir. Beyanname işlemlerinin tamamlanması için gerekli dokümanların toplanması ve beyanname formunun doldurulması önemlidir.

Yıllık gelir vergisi beyannameleri üzerinden tahakkuk eden gelir vergisini iki eşit taksitte ödenebilecek. Tahakkuk eden gelir vergisi, Dijital Vergi Dairesi veya mobil uygulama üzerinden de anlaşmalı bankaların banka kartı veya kredi kartıyla olduğu gibi banka hesabından havale yoluyla, yabancı ülkede faaliyet gösteren bankalara ait kartlarla, vergi tahsiline yetkili bankalar aracılığıyla da ödenebilecek. Ayrıca vergi dairesi vezneleri veya PTT şubeleri üzerinden ödenebilecek. Vergi mükellefleri ise kendilerine en uygun ödeme yöntemini seçip vergi yükümlülüklerini yerine getirebilecekler.

MEHMET ŞİMŞEK, KİRA BEYANNAMESİ İÇİN UYARIDA BULUNDU 

"Denetim planına aldığımız 1,2 milyon gayrimenkulden bugüne kadar yaklaşık 420 bininde yerinde tespitte bulunduk. Saha denetimlerimize ve mükelleflerimizi bilgilendirmeye devam ediyoruz. 2023 yılı istisna tutarı olan 21 bin lira üzerinde kira gelirine sahip mükelleflerimize herhangi bir yaptırıma maruz kalmamaları için 5 Nisan'a kadar beyanname vermeleri gerektiğini hatırlatıyoruz. Adil rekabet ve mali disiplin için kayıt dışılıkla mücadeleyi güçlendiriyoruz"

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler