Kentsel Dönüşümde Beklenen Yasa Yürürlükte!

Kentsel Dönüşümde Beklenen Yasa Yürürlükte!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem sonrasında kentsel dönüşümde değişkiliğe gidildi. Yeni düzenlemeler, TBMM’de kabul edilen yasa Resmi Gazete’de yayımlandı.

2023 yılının Şubat ayında yaşanan deprem, tüm Türkiye’yi büyük bir yasa boğdu. Yeni yapılan binaların dahi yıkıldığı deprem sonrası yapılacaklar için düğmeye basıldı.

Yeni düzenlemeler ve kentsel dönüşüm hakkında yeni kanunlar oluşturuldu. Deprem bölgesi başta olmak üzere İstanbul, Kocaeli, Ankara, İzmir ve daha birçok şehirde güçlendirme çalışmaları başlatılmıştı. Buna ek olarak kentsel dönüşüm için çalışmalar hızlandırıldı. İşte detaylar...

KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN YASA YÜRÜRLÜKTE

TBMM Genel Kurulunda kabul edilen "Afet Riski altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yasa ile beraber deprem bölgesinde yıkım kararları iptal edilen binalara ek olarak yargı sürecinin hızlandırılması planlanıyor. Buna ek olarak resen yapılmasına imkan tanınan binaların, 90 günü aşmayacak şekilde süre verilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler