Kadınlardan tarımsal üretimle bütçelerine katkı

Kadınlardan tarımsal üretimle bütçelerine katkı

Antalya'da '7 Renk Kadınları Sosyal Dayanışma Üretim ve İşletme Kooperatifi'nin çatısı altında birleşen kadınlar tarlada çalışıyor, ekip-biçiyor, üretimlerini pazarlayarak hem aile bütçelerine, hem ülke ekonomisine katkı sağlıyor.

Ayten İnce'nin başkanlığında, Süheyla Selman, Şerife Topçu, Ayten Alper, Neslihan Kutluk, Dilek Uçar, Deniz Yiğit, Narin Erçin'in yönetiminde kurulan kooperatif kısa zamanda büyük mesafe kat etti. Üretici kadın üye sayısı her geçen gün artan kooperatif Antalya'nın Çakırlar Mahallesi, Korkuteli İlçesi ve Burdur'un Bucak İlçeleri'nde çiftlikler kurdu.

EVLERE SERVİS BAŞLATILDI

Merkezi Konyaaltı İlçesi'nin Çakırlar semtinde olan kooperatif, kadın elinin değdiği üretimleri olan meyve-sebze, taze süt, yumurta, yufka, peynir, tereyağı, domates-biber salçası, börek, baklava, turşu, çeşitli reçel, bazlama, gözleme gibi üretimlerinin satışı için de evlere servis hizmeti başlattı. Tamamen doğal şartlarda üretilerek tüketime hazırlanan gıda maddeleri, ayrıca şehir merkezinde belli noktalarda açılan 30 kadar stantlarda da satışa sunuluyor.

KADINLAR ÜRETİMDE BİRLEŞTİ

7 Renk Kadınları Sosyal Dayanışma Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Ayten İnce, kooperatifin dezavantajlı gruba giren kadın bireylere ve ailelerine ekonomik-sosyal destek sağlama amacıyla idealist kadınlar tarafından kurulduğunu açıkladı. İnce, ilk iş olarak zor bir üretim dalı olan taze süt ve süt ürünleri, taze yumurta, reçel çeşitleri gibi benzeri gıda maddelerinin üretim-imalat ve pazarlamasını asıl faaliyet konusu seçtiklerini, kolları sıvayıp hemen işe koyulduklarını belirtti, amaç ve hedeflerini şöyle anlattı:

"Amacımızı gerçekleştirmek için mülkiyeti üyelerimize ait Konyaaltı/ Çakırlar ve Korkuteli/ Bozova'da çiftlik düzeni kurduk. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden de eğitim ve ürün desteği aldık. Bölgemiz de hayvancılık desteklerinin ağırlıklı olarak Burdur iline verilmesi nedeniyle de Bucak İlçesi'nde çiftlik kiraladık. Süt ve süt ürünleri üretimini Bucak'ta başlattık. Diğer çiftliklerimizde yumurta tavukçuluğu, sebze-meyve, ev yapımı doğal ürünlerin imalatı devam ediyor."

antalyada-7-renk-kadinlari-sosyal-dayanisma-uretim-ve-isletme-kooperatifinin-catisi-altinda-birlesen-kadinlar-tarlada-calisiyor-ekip-biciyor-uretimlerini-pazarlayarak-hem-aile-butcelerine-hem-ulke-ekonomisine-katki-sagliyor.jpg

antalyada-7-renk-kadinlari-sosyal-dayanisma-uretim-ve-isletme-kooperatifinin-catisi-altinda-birlesen-kadinlar-tarlada-calisiyor-ekip-biciyor-uretimlerini-pazarlayarak-hem-aile-butcelerine-hem-ulke-ekonomisine-katki-sagliyor-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler