İkinci El Fiyatlarına İnat Tesla, Türkiye’de Sıfır Araçlarda İndirim Yaptı

İkinci El Fiyatlarına İnat Tesla, Türkiye’de Sıfır Araçlarda İndirim Yaptı

Dünyanın önemli elektrikli araç üreticisi Tesla, Türkiye’de indirime gitti. Paylaşılan habere göre Tesla, neredeyse yarım milyon liralık bir indirim yaptı. İşte konuya ilişkin detaylar…

Otomobil devi Tesla bir süredir Türkiye'ye açılmak için çalışıyor. CEO Elon Musk, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek üzere 2017 yılında ülkeye ilk ziyaretini gerçekleştirmişti. Musk, sonrasında ise, Türkiye satışına başlamıştı.

Türkiye’deki satışları 2022 yılına işaret ederken ilk teslimler 2023 yılında gerçekleşmişti. Yurtdışı temaslarıyla ülkeye Tesla araçları girse de ilk defa şirket kendi bünyesinde ilk araçlarını getirmişti.

TESLA’DAN 400 BİN LİRALIK İNDİRİM

Elektrikli otomobil şirketi Tesla, Türkiye’de de büyük rağbet gördü. Online satış üzerinden birçok satış işlemi gerçekleşti. ABD merkezli elektrikli otomobil devi Tesla, Model Y'yi envanterinde azalttı.

Şirketin Model Y otomobili 10.000'den fazla satarak Türkiye'nin en çok satan elektrikli aracı oldu. Diğer yandan, Tesla Türkiye, Model Y'de 400.000 TL'ye varan indirim yaptı.

EN UCUZ TESLA 2.33 MİLYON LİRA OLDU

400 bin liralık indirim yapılmasıyla beraber en ucuz Tesla modeli 2 milyon 334 bin lira oldu. Model Y’de sunulan indirim ile en pahalı aracın fiyatı 3 milyon 297 bin liraya düştü.

FIRSATÇILARIN SATIŞ RAKAMLARI YİNE YÜKSEK

2023 Tesla Model Y sarı site ve dışarıda satışı yapılan alanlarda daha fazla para isteniyor. Tesla, 2.33 milyon liraya satarken, ikinci el satışları 2.39 milyondan başladığı görüldü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler