İkinci Çeyrek Turizm Gelirlerinde Artış Var: İşte Rakamlar…

İkinci Çeyrek Turizm Gelirlerinde Artış Var: İşte Rakamlar…

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), turizm verilerini paylaştı. Nisan, Mayıs Haziran ayına ilişkin istatistikler pozitif yorumlandı. Ancak Haziran’dan sonra tatil beldelerinde durgunluk olduğu esnaf tarafından söylenmişti.

İkinci çeyrek turizm gelirlerinde artış var. Turizm, yılın ikinci çeyreğinde çift haneli kazanç gördü. Nisan ayı ile beraber sezonu açan tatil beldelerinde gelirler artış gösterdi. Bir önceki yıla göre rakamsal olarak artış yaşandı.

TURİZM GELİRLERİNDE ARTIŞ VAR

Turizm geliri Nisan, Mayıs ve Haziran aylarından oluşan II. çeyrekte bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %11,8 artarak 14 milyar 875 milyon 518 bin dolar oldu. Turizm gelirinin %15,9'u ülkemizi ziyaret eden yurt dışı ikametli vatandaşlardan elde edildi.

Ziyaretçiler, seyahatlerini kişisel veya paket tur ile organize etmektedirler. Bu çeyrekte yapılan harcamaların 10 milyar 330 milyon 968 bin dolarını kişisel harcamalar, 4 milyar 544 milyon 550 bin dolarını ise paket tur harcamaları oluşturdu.

İKİNCİ ÇEYREK GELİRİ ARTTI

Ülkemizden çıkış yapan ziyaretçi sayısı 2024 yılı II. çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %15 artarak 16 milyon 97 bin 884 kişi oldu. Ziyaretçilerin %14,9'unu 2 milyon 405 bin 675 kişi ile yurt dışında ikamet eden vatandaşlar oluşturdu. Bu çeyrekte ülkemizden çıkış yapan ziyaretçilerin gecelik ortalama harcaması 101 dolar oldu. Yurt dışında ikamet eden vatandaşların gecelik ortalama harcaması ise 69 dolar oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler