Hisarcıklıoğlu: Daha fazla girişimciye ihtiyacımız var
TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bu çağda zenginleşmenin ve kalkınmanın anahtarının girişimcilik olduğunu...
TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bu çağda zenginleşmenin ve kalkınmanın anahtarının girişimcilik olduğunu belirterek, "Nüfusumuzdaki girişimcilerin oranı yüzde 2, bunu yüzde 5 seviyesine çıkarmamız lazım. Her girişimci ortalama 10 kişiye istihdam sağlıyor. İşte bu yüzden ülke olarak bizim de daha fazla girişimciye ihtiyacımız var. İşte "Türkiye 100" programıyla, girişimci rol modellerimizin sayısı artsın istiyoruz" dedi.
Bu yıl 7'ncisi düzenlenen Türkiye'nin en hızlı büyüyen 100 şirketinin belirlendiği "Türkiye 100" programı TOBB öncülüğünde, Vodafone Business sponsorluğunda gerçekleştirildi. Yeni iş birliği lansmanı TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Vodafone Türkiye CEO'su Engin Aksoy'un katılımıyla online olarak yapıldı. Hisarcıklıoğlu, 2011 yılından bu yana Türkiye'de hızlı büyüyen şirketleri tespit etmek, bu şirketlerin görünürlüğünü artırmak ve başarılarını takdir etmek için "Türkiye 100" programını düzenlediklerini söyledi. "Türkiye 100" şirketlerinin, Türkiye'de her sektörde ve her ilde fırsatlar olduğunun, doğru iş modeliyle her sektörde ve her ilde başarının yakalanabileceğinin en güzel örnekleri olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu:
"Bundan önceki 6 dönemde "Türkiye 100" şirketlerinin neleri başardığına hep birlikte şahit olduk. "Türkiye 100" şirketleri, Türkiye'nin milli gelir artışının en az 10 katı üzerinde büyüme performansı gösteren yıldız şirketlerdir. Çalışan başı üretimlerini, yani verimliliklerini, istihdamlarını diğer şirketlerden çok daha fazla artıran şirketlerdir. Dijital teknolojiyi etkin bir şekilde kullanan yenilikçi, genç, sürdürülebilir ve yeşil büyümeye önem veren şirketlerdir. İşte iyi yönetilen, geleceği parlak olan bu şirketlerin, önünün daha fazla açılmasını, daha fazla büyümelerini istiyoruz. Bu şirketlerimizin yatırımcıya ve müşteriye daha kolay ulaşmasını sağlamak, sadece yurt içinde değil, yurt dışında da aktif olmaları, daha çok ihracat yapmalarını istiyoruz. Çünkü biliyorsunuz bizim kültürümüzde güzel bir söz var: marifet iltifata tabidir. İltifatı en çok hak eden, bu ülkenin zenginleşmesinde öncü rol üstlenen, vergi ödeyen, üreten, ihracat yapan ve istihdam sağlayan, girişimcilerimizi takdir etmek istiyoruz."
'HER GİRİŞİMCİ ORTALAMA 10 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLIYOR'
Bu çağda zenginleşmenin ve kalkınmanın anahtarının girişimcilik olduğunu kaydeden Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi:
"Nüfusumuzdaki girişimcilerin oranı yüzde 2, bunu yüzde 5 seviyesine çıkarmamız lazım. Her girişimci ortalama 10 kişiye istihdam sağlıyor. İşte bu yüzden ülke olarak bizim de daha fazla girişimciye ihtiyacımız var. Biliyorsunuz girişimcilik de heves işi. İşte "Türkiye 100" programıyla, girişimci rol modellerimizin sayısı artsın istiyoruz. Buradaki her şirket, yeni girişimcilere örnek olsun istiyoruz. Bütün gençlerimizin, kadınlarımızın, bu başarı hikâyelerini duymalarını istiyoruz. Duysunlar ki, onlar da girişimci olmaya daha fazla heves etsinler. Türkiye'nin en hızlı büyüyen şirketlerinin sayısı kat be kat artsın istiyoruz. TOBB olarak düzenlenmesine öncülük ettiğimiz "Türkiye 100" programında Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) ile çalışıyoruz. 2021 yılında 7'nci dönemini düzenleyeceğimiz "Türkiye 100" programında Vodafone ile birlikte hareket edeceğiz. Yani "Türkiye 100" programını Vodafone sponsorluğunda gerçekleştiriyoruz. Türk iş dünyasının başkanı olarak Vodafone'un şirketlerimize ve KOBİ'lerimize sunacağı dijitalleşme ve e-ticaret desteklerini çok önemsiyorum. Vodafone ile bu zamana kadar Türk iş dünyasına yönelik girişimcilik ve dijital dönüşüm alanında pek çok ortak proje düzenledik. 70'den fazla ilde Türkiye Teknoloji Buluşmaları gerçekleştirdik. Vodafone'a Türkiye 100'e verdikleri destekler için tekrar teşekkür ediyorum."
DHA
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.