Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten Dikkat Çeken Döviz Kurları ve KKM Mesajı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten Dikkat Çeken Döviz Kurları ve KKM Mesajı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten döviz kurları ve KKM ile ilgili dikkat çeken açıklamalar geldi. İşte detaylar...

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından döviz kurları, OVP (Orta Vadeli Program), enflasyon ve Kur Korumalı TL mevduat sistemi hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

"EYLEM PLANININ İLK PAKETİNİ SONBAHARDA MECLİS'E SUNMAYI PLANLIYORUZ"

Bakan Şimşek, Sabah'ın haberine göre son dönemde yaşanan döviz kurlarındaki dalgalanmalarla ilgili olarak, ekonominin istikrarını sürdürmeye yönelik çalışmaların devam edeceğini ve bu konuda gereken adımların atılacağını vurguladı. Ayrıca, Orta Vadeli Program (OVP) çerçevesinde ekonominin geleceğine dair önemli hedeflerin olduğunu belirtti. Bu hedeflerin, ekonomik büyüme, istihdam artışı, enflasyon kontrolü ve sürdürülebilir bir mali politika gibi alanları kapsadığının altını çizdi.

Bakan Şimşek, döviz kurlarının takip edildiği ve gerekli önlemlerin alınacağı bir dönemde, ekonominin sağlam temellere dayandığını ve yatırımcılara güven verdiğini ifade etti. Ayrıca, Kur Korumalı TL mevduat sistemi gibi finansal araçlarla ilgili de bilgilendirme yapmış ve yatırımcılara bu konuda rehberlik edileceğini açıkladı. Şimşek, "Kur rejiminde herhangi bir değişiklik olmayacak. Yatırımcılara ve ihracata çok güçlü destek vereceğiz" dedi. 

bakann.jpg

"YATIRIMCI TOPLANTILARINA JAPONYA'DAN BAŞLIYORUZ"

"OVP'nin felsefesi Türkiye'nin olumlu döngüye gireceği yönünde, onun için bir geçiş dönemi öngördük, şu anda o geçiş dönemindeyiz. Programın dış kaynak ayağını çok güçlü olacağına inanıyorum; Birleşik Arap Emirlikleri'nde sonuç yakın. Yatırımcı toplantılarına Japonya'dan başlıyoruz. Türkiye'ye olan iştahın yüksek olduğunu ve tahvil piyasasında yabancı yatırımcı artışını aşikar bir şekilde beklediğimizi öngörmek doğru olur. Yıl sonuna kadar görüşülmedik yatırımcı bırakmayacağız. Yapısal reform gündemi çok net takvimlendirilmiş, şimdi bunun bir ayağı kalıyor, dış kaynak ayağı, ben dış kaynak ayağının oldukça güçlü olacağına inanıyorum. İç talebin yeniden dengelenmesi ihtiyacı çok net; iç talep yavaşlayacak, yatırımcılara ihracata çok güçlü destek vereceğiz."

"ÖNCE REZERVLERİ GÜÇLENDİRECEĞİZ"

"Meclisimiz açıldığında yine belli konularda hazırlıklarımızı tamamlayıp adımlar attığımızı hep birlikte sizler de göreceksiniz. Biz de bu yönde hazırlıklarımızı devam ettiriyoruz. Önce rezervleri güçlendireceğiz, sonra kur korumalı mevduattan çıkış olacak. Kur hedefimiz yok, kur rejiminde herhangi bir değişiklik olmayacak. İşverenin katkısı olduğu yeni bir bireysel emeklilik modeli öngörüyoruz; amaç sistemde kalış süresini ve fon tutarını artırmak. Bundan sonra ücret düzenlemeleri hedef enflasyona göre yapılacak." dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler