Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Yabancı Yatırımlar Geri Dönecek!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Yabancı Yatırımlar Geri Dönecek!

Ekonomide taşlar yerinden oynuyor. Yapılan programlarla beraber yeniden düzenlemeler geliyor. Bu da yabancı yatırımcının dikkatini çekiyor. Bakan Şimşek’in son paylaştıkları ise, yabancı yatırıma işaret ediyor. İşte detaylar...

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yurt dışında bir dizi temaslarda bulunmayı sürdürüyor. Önemli ikili ilişkilere imza atan Bakan Şimşek, bu sefer rotasını körfez ülkelerindeki yabanı yatırımcılara çevirdi.

Hazine ve Maliye Bakanı, Suudi Arabistan’ın Riyad kentinde gerçekleşen etkinliğe katıldı. Investment Initiative Institute panelinde Mehmet Şimşek, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

YABANCI YATIRIM GELECEK Mİ?

Körfez ülkeleriyle sıkı ilişkiler kurmaya devam eden Şimşek, yatırım alabilmek adına tüm gayretini gösteriyor.  Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, körfez ülkelerindeki yabancı yatırımcılarla temaslarını sürdürürken “Yabancı yatırımlar geri dönecek ama zaman alacak” açıklamasını yaptı. Ayrıca yerel piyasa hakkında da şunları söyledi;

Yeni normal, sağlam politikalarla güveni inşa etmek. Bu, nihayetinde portföy ve doğrudan sermaye girişlerine yol açacak. Sermaye girişleri dezenflasyon sürecini hızlandıracak, lirada reel değer kazancını yaratacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler