Gözünün Yaşına Bakılmadı: Reklam Kurulu, Aldatıcı Reklamlara Ceza Yağdırdı

Gözünün Yaşına Bakılmadı: Reklam Kurulu, Aldatıcı Reklamlara Ceza Yağdırdı

Vatandaşı aldatan ve haksız ticari uygulamalar yapan şirketlere göz açtırılmıyor. Reklam Kurulu, aldatıcı reklam yapan işletmelere adeta ceza yağdırdı. Kimsenin gözünün yaşına bakılmadı. İşte kurulun uyguladığı para cezası…

Reklam Kurulu, 12 Mart 2024 tarihli toplantısına ilişkin yeni detayları paylaştı. Aldatıcı ve haksız ticaret uygulamalar hakkında inceleme yapan kurul, birden fazla şirkete cezai işlem uygulamaya karar verdi.

İŞLETMELERE 17 MİLYON LİRALIK CEZA

Reklam Kurulu Mart ayına ilişkin toplantısında 134 dosya inceledi. Bu dosyaların 119’unun mevzuata aykırı olduğu saptandı. Haksız rekabet ve vatandaşı aldatan reklamlar hakkında tam tamına 17 milyon 37 bin 891 lira para cezası uygulandı.

KURULDAN AÇIKLAMA

“Tüketiciden satın alma işlemi için zorunlu ve gerekli olan bilgilerden daha fazla kişisel verinin talep edilip edilmediği, üyelikten çıkmak için üyeliğe girişte öngörülen yöntemlerden daha ağır koşullar öngörülerek üyelikten çıkmanın zorlaştırılıp zorlaştırılmadığı, üyelik sözleşmesi ile birlikte, çerez ve ticari ileti onayının tüketici tercihine sunulup sunulmadığı, kişisel verilerinin hedefli reklamcılık ve pazarlama amacıyla üçüncü kişilerle paylaşılıp paylaşılmadığı hususları değerlendirmeye alınmıştır.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler