Fed Toplantı Tutanakları Açıklandı: FOMC’de Hangi Mesajlar Öne Çıktı?

Fed Toplantı Tutanakları Açıklandı: FOMC’de Hangi Mesajlar Öne Çıktı?

ABD Merkez Bankası, Çarşamba günü toplantı tutanaklarını yayınladı. Politika yapıcıların politikayı düşürmek için ihtiyaç duydukları güvenden yoksun olduklarını ve acele etmemesi gerektiği konusunda hemfikir olduklarını gösterdi.

Çarşamba günü yayınlanan tutanaklara göre, Haziran ayındaki toplantısında Federal Rezerv yetkilileri, enflasyonun doğru yönde ilerlediğini, ancak faiz oranlarını düşürmeleri için yeterince hızlı olmadığını belirtti. Toplantı özetinde şunlara yer verildi;

“Katılımcılar, enflasyonun sürdürülebilir bir şekilde yüzde 2'ye doğru ilerlediğine dair daha fazla güven vermek için ek olumlu verilerin gerekli olduğunu doğruladılar.”

us-fed-chair-jerome-powell-holds-an-news-conference-on-interest-204352.jpg

FED TUTANAKLARINDA DİKKAT ÇEKEN DETAYLAR

Tutanaklar, tartışmaya katılan 19 merkez bankacısının anlaşmazlığını yansıtsa da, hatta bazıları gerekirse oranları yükseltme eğilimli olduğunu gösterse de, toplantı Federal Açık Piyasa Komitesi seçmenlerinin oranları yerinde tutmasıyla sonuçlandı.

Fed, 2021'in başından bu yana üzerinde olduğu bir seviye olan %2 yıllık enflasyonu hedefliyor. Toplantıdaki yetkililer, verilerin son zamanlarda iyileştiğini, ancak devam edeceğine dair daha fazla kanıt istediklerini söyledi.

Toplantı katılımcıları, "enflasyonun Komite'nin yüzde 2 hedefine doğru sürdürülebilir bir şekilde ilerlediğine dair daha fazla güven vermek için ek bilgi ortaya çıkana kadar federal fon oranı için hedef aralığı düşürmenin uygun olacağını beklemediklerini vurguladılar."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler