FED Faiz Kararı Ne Zaman Açıklanacak? FED Başkanı Powell Açıklama Yapacak mı?

FED Faiz Kararı Ne Zaman Açıklanacak? FED Başkanı Powell Açıklama Yapacak mı?

Tüm piyasalar, Amerika’dan gelecek olan habere odaklanmış durumda. Haftanın en çok merak edilen kararı verilecek. Peki FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? FED Başkanı konuşma gerçekleştirecek mi?

ABD Federal Rezerv, geçtiğimiz haftalarda açıklanan enflasyon ve diğer verileri göz önünde bulundurarak yeni bir karar verecek. Ekonomist ve uzmanlar karar öncesinde bazı tahminlerde bulunuyor.

Tahminlere göre, Federal Rezerv'in ABD faiz oranlarını sabit bırakması bekleniyor. Ancak Merkez Bankası yatırımcılara önümüzdeki olası yol hakkında fikir vereceği düşünüyor.

FED FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ABD Federal Rezerv, Kasım ayının ilk gününde faiz kararını üm dünyaya duyurayacak. 1 Kasım Çarşamba günü faiz kararı paylaşılacak. TSİ 21’de faizin ne olacağı netleşmiş olacak.

Öngörüye bakıldığında Federal Açık Piyasa Komitesi'ndeki politika yapıcılar, iki günlük toplantının sonunda faiz oranlarını yükseltmeyi beklemediklerini belirttiler. Bu, Fed'in Temmuz ayında faizleri yüzde 5,25 ila yüzde 5 aralığına kaldırmasından bu yana faiz oranlarında art arda ikinci duraklama olacaktır.

Vadeli işlem piyasasındaki tüccarlar, yalnızca çeyrek puanlık bir artış şansı olan yüzde 2'lik bir fiyatlandırma yapıyor. Ancak yatırımcılar ve ekonomistler, önümüzdeki aylarda oranların tekrar yükselebileceğine dair herhangi bir ipucunu yakından izliyor olacaklar. ABD ekonomik verileri gücünü korurken enflasyon ise toparlandı.

JEROME POWELL AÇIKLAMA YAPACAK!

1 Kasım Çarşamba günü saat 21’de faiz kararı açıklandıktan sonra Powell sahne alacak. Her toplantı sonrasında olduğu gibi basının karşısına çıkacak. Fed Başkanı Jerome Powell, 21.30’da açıklama yapacak.

Diğer yandan vadeli işlem piyasaları hala Aralık ayında tahmini yüzde 20'lik bir artış şansıyla fiyatlandırma yapıyor. Bu kısmen Fed'in Eylül toplantısından bu yana Hazine getirilerindeki artıştan kaynaklandığı düşünülüyor. Bu haftaki 10 yıllık getiri, 2007'den bu yana ilk kez yüzde 5'i aşarak borçlanma maliyetlerini artırdı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler