FED Faiz Kararı Ne Zaman Açıklanacak? Ekonomistlerin Öngörüsü…

FED Faiz Kararı Ne Zaman Açıklanacak? Ekonomistlerin Öngörüsü…

FED’in merakla beklenen faiz kararı ne zaman açıklanacak? Ekonomistler, bu kararın piyasalar üzerindeki etkisini yakından takip ediyor. Faiz oranlarındaki olası değişiklikler ve ekonomistlerin öngörüleri hakkında tüm detaylar...

ABD Merkez Bankası, önümüzdeki toplantısında mevcut faiz oranını sabit bırakması bekleniyor. CME FedWatch Tool'a göre, Federal Rezerv’in bu hafta yapılacak toplantıda politika oranlarını el değmeden tutma olasılığı %95,9 olduğu belirtildi.

FED FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell'ın sözleri bu bağlamda çok önemlidir. Birçoğu, Powell'ın yakın gelecekte bir oran indirimi ima eden güvercin yorumlar yapmasını bekliyor. Ağustos sonundaki Jackson Hole Sempozyumu çok önemli bir an olabilir.

ABD Fed, Eylül ayında toplanacaklarına kadar enflasyon ve daha geniş ekonomi hakkında ek verilere sahip olacak. Yetkililerin mevcut enflasyonist baskıları ve politika oranları konusundaki duruşlarını belirlemelerine yardımcı olabilir.

Federal Rezerv, 31 Temmuz Çarşamba günü faiz kararını açıklayacak. Saat 21’de açıklanacak olan kararın hemen ardından da Fed Başkanı Jerome Powell konuşma gerçekleştirecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler