Faturası Çok Gelene Devlet Destek Veriyor! İşte Tutarlar

Faturası Çok Gelene Devlet Destek Veriyor! İşte Tutarlar

Dar gelirli ve orta gelirli vatandaşların en büyük sıkıntısı faturalardır. Başta doğalgaz, elektrik ve su faturaları olmak üzere birçok fatura dar gelirlinin giderlerinin büyük bir yekûnu oluşturur. Kış aylarının gelmesiyle vatandaşlar yüksek miktarda...

 

Dar gelirli ve orta gelirli vatandaşların en büyük sıkıntısı faturalardır. Başta doğalgaz, elektrik ve su faturaları olmak üzere birçok fatura dar gelirlinin giderlerinin büyük bir yekûnu oluşturur. Kış aylarının gelmesiyle vatandaşlar yüksek miktarda gelen faturaları nasıl ödeyeceğini düşünüyor. Faturaların yüksek oluşundan endişe eden ve ödemekte zorlanacak olan vatandaşlar için devletin destekleri ise devam ediyor. Artık vatandaşlar gerekli şartları taşıyorlarsa istenen belgeleri tamamladıktan sonra bu yardımdan yararlanabilecek. İşte ayrıntılar..

Elektrik Yardımı

Yapılmasına karar verilen b u desteklerden birisi de 'dar gelirliye elektrik tüketim desteği' uygulaması. Elektrik faturasını ödemekte zorlananlar başvuruda bulunması halinde bu destekten faydalanabiliyor. Geçen yıllarda yapılan desteklere bu yıl da devam edilecek. Bu yıl vatandaşlara 260 TL’ ye kadar elektrik yardımı yapılacak. Destek tutarlarının artırılması da gündemde olmaktadır.

Yardımla ilgili başvurular ilçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına şahsen veya E-Devlet üzerinden yapılabilecek. Şu ana kadar 2,1 milyon kişinin yararlandığı yardımdan 4 milyon kişinin yararlanması bekleniyor. Yardım almaya hak kazanabilmek için kişi başı hane gelirinin asgari ücretin 1/3’ünden az olması gerekiyor. Yardıma hak kazananların fatura ödemeleri PTT aracılığı ile yapılıyor. Bunun için kimlik belgesi ve faturanın ibraz edilmesi gerekiyor.

Doğalgaz Yardımı

Devletin vatandaşa yapmış olduğu yardımlardan biri de doğalgaz faturaları. İmkânsızlık yüzünden vatandaşların bir kısmı kış mevsiminde doğalgaz kullanmaktan çekiniyor. Durumu değerlendiren Aile ve Sosyal politikalar Bakanlığı vatandaşlara yardım etme kararı aldı. Doğalgaz yardımı yıllık 900 TL ile 2500TL arasında değişiyor.

Başvuru işlemleri ilçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına şahsen veya E-Devlet üzerinden yapılabiliyor. Ayrıca hanesinde kronik hastası, yaşam destek cihazı bulunan kişilere, yapılan yardıma ek olarak yüzde 5 ilave daha fazla yardım verilecek. Yardıma hak kazananların fatura ödemeleri PTT aracılığı ile yapılıyor. Bunun için kimlik belgesi ve faturanın ibraz edilmesi gerekiyor. Elektrik yardımı için gerekli olan şartlar doğalgaz için de geçerli olacak.

Devlet dar gelirliye yapmış olduğu destekle sosyal devlet olmanın gereklerini yerine getiriyor. Vatandaşlar, devletin bu hizmetleri sayesinde bir nebze de olsa maddi açıdan rahatlamış oluyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler