Emekli Merak Ediyor: 5 Bin TL Ödemesi Ne Zaman Yatacak, Kimler Alabilecek?

Emekli Merak Ediyor: 5 Bin TL Ödemesi Ne Zaman Yatacak, Kimler Alabilecek?

Milyonlarca emekli müjdelenen 5 bin TL’nin akıbetini merak ediyor. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman yatacak, kimlere verilecek? Sorusuna cevap bu haberin detayında…

5 bin TL emekli ikramiyesi ödeme günleri 2023 (SSK, Bağ-Kur) müjdesi gelmişti. Ödemelere az bir süre kala emekliler ikramiyesini almak istiyor. Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi için artık sayılı günler kaldı.

Emekli için 2023 yılında üçüncü ikramiye müjdesi geçtiğimiz haftalarda verilmişti. 9 Ekim’de kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi vermişti. Hafta sonu Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta kutlanacak. Emekliler için ise çifte bayram olacak.

5 BİN TL NE ZAMAN YATACAK?

Emekli ikramiyesi açıklamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Emeklilerimizi rahatlatacak yeni bir karar aldık. Emeklilerimize bir defaya mahsus 5 bin lira ödeme yapmayı kararlaştırdık.” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Bayramı’nın hafta sonu kutlanmasının ardından ikramiyelerinde akabinde yatacağı bildirildi. Buna göre emekliler, Kasım ayının ilk haftalarında ikramiyelerini alabilecek.

KİMLER İKRAMİYE ALACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ikramiye alabilecek olan emeklileri de belirtti. Buna göre çalışan emekliler Cumhuriyet İkramiyesi’ni alamayacak.

1-31 Ekim 2023 tarihleri arasında sosyal güvenlik destek pirimi olanlar, çalışmaya devam edenler ikramiyeden yararlanamayacak. Ancak çalışmayan emekli bu ikramiyeden yararlanacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler