Emekli Maaşı ve Emekli İkramiyesi için Bakan Şimşek Açıkladı: Yeni Zam Sistemi Geliyor!

Emekli Maaşı ve Emekli İkramiyesi için Bakan Şimşek Açıkladı: Yeni Zam Sistemi Geliyor!

TBMM'nin Ekim ayında açılmasıyla birlikte Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi ve emekliye ek zam sorusu gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise açıklamalar yaptı.

Emeklilerin ve emekli adaylarının büyük bir ilgiyle takip ettiği konu gündeme geldi. Düzenlemelerin yıl sonuna kadar tamamlanması bekleniyor. Emekliler için beklenen gelişmelerin ne olacağı ise merak konusu. Bu sürecin nasıl şekilleneceği ve emeklilere ne tür avantajlar sağlayacağı önemli bir konu olarak gündeme gelmeye devam ediyor...

CUMHURBAŞKANI'NDAN EMEKLİLER İÇİN EK ZAM DÜZENLEME TALİMATI

Sabah'ın haberine göre Cumhuriyet Bayramı emekli ikramiyesi masaya gelen konular arasında olacağı belirtiliyor. Ağustos ayında toplu sözleşme görüşmelerinin ve zam oranlarının kesinleşmesi sonrasında,Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emeklilere yönelik ek zam düzenleme talimatı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hızla uygulamaya geçiriliyor.Toplu sözleşme görüşmeleri sonucunda alınan kararların, emeklilere nasıl yansıyacağı ise büyük bir önem taşıyor. Emekliye ek zam düzenlemesi, emeklilerin yaşam standartlarını iyileştirmeyi hedefliyor. Cumhuriyet'in 100. yılına özel olarak ödeneceği düşünülen 3. bayram ikramiyesinde 5000 TL olacağı öngörülüyor. Son kararı ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vereceği belirtildi.  

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI CEVDET YILMAZ'DAN OVP AÇIKLAMASI

2023 yılı enflasyon beklentisi program dahilinde yüzde 65 olarak revize edildi.  2024 yıl sonunda Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 33,0, 2025 yılı sonunda yüzde 15,2 ve 2026 yılı sonunda ise yüzde 8,5 seviyelerine gerilemesi öngörülüyor. Ekonomik tahminler ise ülkenin ekonomik istikrarını ve enflasyonun kontrol altına alınmasını hedefliyor. Emekli maaşı düzenlemesinin Ekim ayında Meclis'in açılmasıyla masaya gelmesi bekleniyor. 

İddialara göre, Cumhuriyetin 100. yıl dönümüne özel bir defaya mahsus olarak emekli ikramiyesi ödenmesi de gündeme gelmiş durumda. Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz memur ve emekli maaşları ile ilgili açıklamasında, "Emeklilerimizle ilgili dengeleyici bir çalışmayı dikkate alabiliriz. Yıl sonuna kadar çalışmalarımızı sonuçlandırmayı öngörüyoruz" dedi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise "Bundan sonra ücret düzenlemeleri hedef enflasyona göre yapılacak” ifadelerine yer verdi. 

TABAN MAAŞLAR İÇİN EMEKLİ ZAMMI DÜZENLEMESİ

Ocak ve Nisan aylarındaki artışlarla birlikte en düşük emekli maaşı, 3.500 TL'den 7.500 TL seviyesine yükseltilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla gündeme gelen diğer bir emekli zammı düzenlemesi ise taban maaşlara yönelik olacağı öngörülüyor. Bu noktada üzerinde durulan rakam 10 bin TL olarak dikkat çekti. Ekim ayında yeni bir düzenleme yapılırsa, en düşük emekli maaşı 6 ay sonra tekrar gözden geçirilmiş olacağı düşünülüyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler