Dolar Kuru Bugün Kaçla Kapattı? Euro ve Altın Fiyatlarında Son Durum!

Dolar Kuru Bugün Kaçla Kapattı? Euro ve Altın Fiyatlarında Son Durum!

Piyasalarda sular durulmuyor. 11 Ağustos 2023 Cuma günü dolar, euro ve altın kaçla kapattı? Borsa endeksinde son durum nedir? İşte detaylar...

Borsa İstanbul'da geçen haftanın değerlendirmesi yapıldığında, hisse senetleri haftalık bazda oldukça olumlu bir performans sergiledi. Ortalama olarak yüzde 4,24'lük bir değer kazandı. 

DÖVİZ PİYASALARINDA FİYAT DALGALANMALARI

Döviz piyasalarında, Dolar/TL kurunda yüzde 0,31'lik bir artış kaydedildi. Dolar,  26,98 TL olurken, Bu artış, döviz piyasasının dalgalı doğasına işaret ederken, TL'nin dolara karşı değer kaybettiği görüldü. Diğer yandan, Avro/TL kurunda yüzde 0,18'lik bir düşüş yaşayarak 29,54 liraya indi.  Altının gram satış fiyatı ise yüzde 1,20 değer kaybetti. Altının uluslararası piyasalardaki fiyat dalgalanmaları, değer kaybındaki etkenler arasında yer aldı.

BIST ENDEKSİNDE OLUMLU ARTIŞ GÖRÜLDÜ

BIST 100 endeksi, haftayı önceki hafta kapanışına göre oldukça olumlu bir artışla tamamladı. Yüzde 4,24'lük bu artış, yerel ve küresel ekonomik faktörlerin etkisiyle yatırımcıların piyasaya olan güveninin yansıması olarak değerlendirildi. 

CUMHURİYET ALTINI SATIŞ FİYATINDA GERİLEME

Cumhuriyet altını satış fiyatı yüzde 1,17 gerileyerek11 bin 49 lira seviyesine ulaştı. Kapalı çarşıda işlem gören 24 ayar külçe altın, gram satış fiyatı ise yüzde 1,20 değer kaybına uğradı ve 1,666,48 liraya geriledi. Çeyrek altının satış fiyatı 2,740 lira oldu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler