Dev Teknoloji Şirketi Nvidia’nın Piyasa Değeri 2 Trilyonu Geçti

Dev Teknoloji Şirketi Nvidia’nın Piyasa Değeri 2 Trilyonu Geçti

Piyasaların çok merak ettiği Nvidia, bilanço rakamlarını paylaştı. Beklentilerin oldukça üstünde gelen bilanço piyasaları pozitif etkiledi. Küresel piyasalar gelen bilanço ile daha da rahatlattı. İşte haberin detayları…

Nvidia, 2 trilyon dolarlık şaşırtıcı bir piyasa değerine ulaştı. Rakam beklentilerin üzerine çıktı. Bu başarı, Kaliforniya teknoloji devini, dünya çapındaki yatırımcıların ve teknoloji meraklılarının b zirvesine yerleştirdi.

Şirket ayrıca 2024'ü bunun için bir afiş yılı olarak işaretleyen %59'luk bir hisse senedi artışı gördü. Son iki yıldır, AI yeniden doğuştan geçiyor ve Nvidia bu değişimin başında yer aldı.

NVİDİA’NIN YÜKSELİŞİ SÜRÜYOR

Nvidia'nın en son kazanç raporuyla öne çıktı. Bu sadece beklentileri aşmakla kalmayıp, aynı zamanda şirketi iyi bir konuma getirdi. Bu sıçrama, %230'luk şaşırtıcı bir gelir artışıyla desteklendi.

nvidia-20240222090437-reuters.webp

ŞİRKETİN YAPAY ZEKAYA YÖNELMESİ

Nvidia'nın oyunlar için grafik çipleri yapmaktan yapay zekada yıldız olmaya nasıl geçtiğinin hikayesi, strateji değişimleri ve yaratıcı liderlikten biridir. Şirket, 1993 yılında kurulduğundan bu yana bilgisayar görüntülerindeki ilerlemeleriyle tanınıyor.

Yapay zeka ve makine öğrenimine geçişleri ise onları yeni değerleme ve etki alanlarına götürdü.

Nvidia'nın yıllar boyunca makine öğrenimi ve yapay zekaya yaptığı stratejik yatırımlar olağanüstü derecede iyi bir şekilde karşılığını verdi. Şirketi sadece bir pazar lideri olarak değil, aynı zamanda teknolojinin geleceğini etkileyen bir vizyoner olarak da yerleştirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler