Depremzede İşletmelerinin Ödemeleri Başladı!

Depremzede İşletmelerinin Ödemeleri Başladı!

Kahramanmaraş merkezli depremin yaraları sarılıyor. Hem konut hem işletmeler için ayrı ayrı çalışmalar yapılıyor. Geçtiğimiz aylarda duyurulan işletme ödemelerine başlandı. Konuyla ilgili detaylar haberimizde…

Şubat ayında yaşanan deprem 11 ilimizi doğrudan etkilemişti. Depremin üzerinden yaklaşık 10 ay geçti. Hasar tespit çalışmaları sürerken depremzedelerin ihtiyaçları karşılanıyor.

Özellikle de bölgede yer alan işletmeler için büyük çalışma başladı. Konuya ilişkin ilk adım 31 Ekim tarihinde atıldı. Bölgede zarar gören işletmelerin başvurularında ödemeler yapılıyor.

DEPREMDE ZARAR GÖREN İŞLETMELERİN HESAPLARINA ÖDEMELER YAPILIYOR

İşletmelerin başvuruları daha öncesinde başlamıştı. Ödemeler ise 31 Ekim tarihi itibarıyla hesaplara yansıtılıyor. Diğer yandan başvuru yapmayan işletmeler, KOSGEB üzerinden işlemleri tamamlayabilir.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, konuya ilişkin açıklama yaptı. Bakan Mehmet Fatih Kacır,

Deprem bölgesi önceliğimiz. Bununla birlikte bölgede bulunan küçük ve orta ölçekli işletmelerimizi kapsayacak çalışmalar da yaptık. 31 Ekim'de Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamış olduğu, Dünya Bankası ve KOSGEB işbirliğiyle yürüttüğümüz Türkiye Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Projesi kapsamında başvurusu onaylanan işletmelerimize ödemeleri yapmaya başladık. İşletmelerimizin hesaplarına destek tutarları yatırılmaya başlandı. 11 ilimizden başvurusu onaylanan 2 bin 800 işletmeye 925 milyon liralık finansmanı aktarmış olduk.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler