Daron Acemoğlu Kimdir? Geçmişi

Daron Acemoğlu Kimdir? Geçmişi

Daron Acemoğlu isminin sık sık gündem olmaya başlamasıyla insanlar tarafından Daron Acemoğlu kimdir...

Daron Acemoğlu Kimdir? Geçmişi

Daron Acemoğlu isminin sık sık gündem olmaya başlamasıyla insanlar tarafından Daron Acemoğlu kimdir merak ediliyor. Daron Acemoğlu 1967 yılında İstanbul’da doğmuştur. İlkokulu İstanbul’daki Aramyan Uncuyan Ermeni İlkokulunda bitirmiştir. Lise eğitimini ise Galatasaray Lisesinde bitirerek eğitimini tamamlamıştır. Üniversiteye ise yurtdışında giderek İngiltere New York Üniversitesinde lisans eğitimini bitirmiştir.

Üniversite eğitimini New York ’ta tamamladıktan sonra ise London School of Economist adlı okulda öğretmenlik yaparak profesörlüğe yükselmiştir. Daron Acemoğlu’nun dikkat çeken yayınları genel olarak ekonomi, siyasal ekonomi ve ekonomik büyümü üzerine olmuştur. Bu konularda yayınlanmış birçok eseri bulunur. Ayrıca bunların dışında birçok yabancı yayınlarda da editörlük geçmişi vardır.

Daron Acemoğlu’nun Başarıları

Türkiye’nin hem yakın dönem siyasi yaşamında hem de ekonomi alanında ismi sık sık duyulmaya başlayan Daron Acemoğlu insanlar tarafından merak edilmeye başlandı. Merak edenler tarafından Daron Acemoğlu kimdir araştırılıyor. Geçmişi  internet üzerinden sık sık araştırılıyor. Ekonomik çalışmalarının yanı sıra aldığı başarılı ödüllerle de gündeme gelen Daron Acemoğlu’nun kazandığı birçok ödül bulunuyor.

Ekonomi alanına gerek yayınları gerek çalışmalarıyla yaptığı katkılara bir karşılık olarak kırk yaşın altındaki bilim adamlarına iki yılda bir verilen John Clark madalyası 2005 yılında Daron Acemoğlu’na verilmiştir. 1996 yılında ise iktisat alanında yayınlamış olduğu bir makale ile en iyi makale ödülü verilmiştir.  

Daron Acemoğlu’nun Aldığı Ödüller

Aldığı ödüllerle de isminden sık sık bahsettiren Daron Acemoğlu’nun başarılarının karşılığında aldığı birçok ödülü bulunuyor. Bu ödüllerin arasında oldukça büyük bir internet platformu üzerinde yapılan anket sonucunda dünya üzerindeki en önemli ekonomist seçilmesi yer alıyor. Böylece dünyanın önemli ekonomistleri listesine girerek o listenin en başına taşınmış oluyor. İktisat alanında yaptığı önemli çalışmalar sonucunda iki kez Nobel iktisat alanında aday gösterilmiştir.

2006 yılında ise ekonomi alanındaki çalışmalarından dolayı Bilim Ödülü’ne layık görülmüştür. 2013 yılına geldiğimizde ise T.C. Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülünü almıştır. Yine 2013 yılında yazdığı ve birçok insan tarafından büyük ilgi gören Ulusların Düşüşü adlı kitabı ile Nobel Ekonomi Ödülünü kazanmıştır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler