Borsa ve Kripto Paralara Vergi Geliyor Mu? İddialara Son Noktayı Bakan Şimşek Koydu

Borsa ve Kripto Paralara Vergi Geliyor Mu? İddialara Son Noktayı Bakan Şimşek Koydu

Piyasada son günlerde spekülasyon haberler dolaşmaya başlamıştı. Sosyal medyada iddia edilen borsa ve kripto vergilendirmesi gündem olmuştu. Bu konuya ilişkin Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, son noktayı koydu.

Türk yatırımcısı, son yıllarda geleneksel hisse ve dijital para birimlerine ilgi gösteriyor. Enflasyona karşı kendini korumak isteyen tüketici alternatif ürünlere yöneliyor.

Son birkaç yıldır yatırımların artmasıyla beraber vergilendirme söylentisi arttı. Son dedikodular ise olacağına dair söylentileri çoğalttı. Ancak Bakan Mehmet Şimşek böyle bir şeyin olmayacağını açıkladı.

BORSA VE KRİPTOYA VERGİ ŞİMDİLİK GELMİYOR

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kripto ve hissede vergi hakkında Bloomberg’e konuştu. Ankara’da YASED etkinliğinde mikrofonlara açıklamalarda bulunan Bakan Mehmet Şimşek, vergilendirmeye açıklık getirdi. Hazine ve Maliye Bakanı,

“Hedefimiz vergide adalet ve etkinliği sağlamak vergilendirilmemiş hiçbir alan bırakmamaktır. Bu çerçevede üzerinde çalıştığımız vergi paketiyle ilgili bu aşamada söyleyeceğimiz tek şey; kripto varlıklar ve hisse senedinde kazanca dayalı bir vergi öngörmüyoruz.

Kazanç üzerinden bir vergilemeyi şu anda gündemimize almadık. Daha çok işlem bazında, çok sınırlı belki bir ücret, bir vergileme söz konusu olabilir ama Yüce Meclisimizin takdirinde olan konular... Bu aşamada benim daha fazla bir şey söylemem doğru olmaz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler