Borsa İstanbul'dan Rekor Açılış: BIST 100 Endeksi Güne Yükselişle Başladı!

Borsa İstanbul'dan Rekor Açılış: BIST 100 Endeksi Güne Yükselişle Başladı!

Borsa İstanbul'dan rekor açılış gerçekleşti. BIST 100 Endeksi güne yüzde 0,55 oranında yükselişle başladı. İşte ayrıntılar...

Borsa İstanbul, 18 Temmuz 2023'te güne rekor açılışla başladı. BIST 100 endeksi güne yüzde 0,55 artışla başlayarak 6.636 puandan açıldı. Bu da Borsa İstanbul'un rekor serisini sürdürdüğünü gösteriyor.

DOLAR 26.90 LİRA OLDU!

366 hissenin açılış anında değeri artarken, 39 hissenin değeri düştü. Dolar kuru 26.5549 liradan açılış yaparken, euro kuru 29.9095 lira oldu. Ayrıca bir gram altın da 1674 liradan işlem görüyor. Yatırımcılar için bu durum, piyasa hareketliliği ve büyüme göstermesi açısından oldukça önemli görülüyor. BIST 100'de ki açılış yüzde 0.55 oranında 36,24 puan artışla 6,636,70 puandan gerçekleşti. Bu durum ise yeni rekor seviye olarak gerçekleşti. Bankacılık endeksi yüzde 0,38 artış kaydederken holding endeksi yüzde 0,47 olarak artış kaydetti. 

ABD BİLANÇO DÖNEMİ YATIRIMCILARIN İLGİ ODAĞI

Küresel piyasalar, küresel ekonomik aktiviteye ilişkin devam eden endişelerle boğuşurken, ABD bilanço dönemi yatırımcıların ilgi odağı olmaya devam ediyor. Analistler bugün ABD'nin en büyük bankalarından biri olan Morgan Stanley ile Bank of America'nın ikinci çeyrek sonuçlarıyla birlikte açıklanacağını duyurdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın devam eden ziyaretlerine ilişkin haber akışının takip edildiğine işaret eden analistler, teknik açıdan yurt içinde net uluslararası yatırım pozisyonu ve konut fiyat endeksi ile yurt dışında ABD perakende satış ve sanayi üretimi verilerinin takip edildiğini kaydetti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler