Bitcoin ve Kripto Paralar için İşlem Vergisi Planlanıyor!

Bitcoin ve Kripto Paralar için İşlem Vergisi Planlanıyor!

Bitcoin ve kripto para piyasasının yasal çerçeveye oturtulması için yapılan hazırlıkların son aşamasına gelindiği bildirildi. Yapılacak düzenlemede, kripto paraların piyasalarda belli bir sınırı geçen kazançlarından işlem vergisi alınması öngörülüyor.

Yapılan düzenlemede kripto varlıkların belli bir sınırı geçen kazançlarından işlem vergisi alınması planlandığı belirtildi. Ayrıca, kripto para kullanımıyla ilgili kara para aklama risklerinin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nun toplantıları sonrasında gündeme gelen bu çalışma, kripto sektöründe yaşanan büyümeyle birlikte düzenlemelerin gündemdeki yerini almasını sağlıyor. Hükümet, kripto varlıkların denetimini artırarak sektörde şeffaflığı sağlamayı ve olası suistimalleri önlemeyi amaçlıyor.

TÜRKİYE, MALİ EYLEM GÖREV GÜCÜ'NÜN GRİ LİSTESİNDE!

Türkiye, Mali Eylem Görev Gücü'nün gri listesinde yer almasının ardından kripto para düzenlemeleri yapmayı planlıyor. 31 Mart seçimlerinden sonra Meclis'e gelmesi planlanan düzenleme kapsamında, kripto para piyasasında işlem vergisi alınması planlanıyor. Yapılacak bu düzenleme ile kripto varlıkların ticareti vergiye tabi tutulacak, bu da sektörde şeffaflığı artırarak kayıt dışı işlemleri engellemeyi hedefliyor.

KRİPTO PARA BORSALARININ ŞEFFAF VE DENETLENEBİLİR OLMASI HEDEFLENİYOR

TRT Haber'de yer alan bilgilere göre planlanan düzenleme ile kripto para işlemi yürüten borsaların denetlenebilir ve şeffaf bir yapıya kavuşturulması hedefleniyor.

Böylece borsalara sermaye şartı getirilirken, kuruluş sürecinde teminat talep edilmesi planlandığı belirtildi. Bu sayede sektörde faaliyet gösteren borsaların mali güvenilirliği artırılarak yatırımcıların korunması amaçlanıyor.

KRİPTO VARLIKLARIN ŞİFRELERİ YASAYA EKLENECEK: SAHİPLİK NETLEŞİYOR!

Yapılacak olan düzenleme kapsamında, kripto varlıkların şifreleri ile ilgili net ifadeler yasaya eklenecek. Böylece kripto varlıkların sahiplik durumunu belirginleştirerek, şeffaf bir hukuki çerçeve oluşturmayı amaçlıyor.

Düzenleme ile birlikte kripto varlıkların şifrelerine dair detaylar, yasada açık ve net bir şekilde tanımlanacak. Bu duruma göre varlık sahiplerinin kimlik tespitini kolaylaştırarak, kripto varlıkların güvenliğini ve izlenebilirliğini artırmayı hedefliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler