Bitcoin ETF Onayının Ardından Sert Düşüş

Bitcoin ETF Onayının Ardından Sert Düşüş

Bitcoin ETF onayı sonrası fiyat düşüşü! SEC'in kararıyla 49 bin dolara çıkan Bitcoin, 42 bin 400 dolara geriledi. Kripto piyasasında değişim hakim.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından spot Bitcoin Borsa Yatırım Fonu (ETF) başvurularının onaylanmasının ardından Bitcoin, 49 bin dolara yaklaştı. Ancak, bu yükseliş kısa sürede sona erdi ve kripto para, bugün itibariyle 42 bin 400 dolara kadar geriledi. İşte kripto para piyasasındaki yaşanan gelişmeler ve detayları...

SEC'İN ONAYI VE BITCOIN ETF'LERİ YATIRIMCIYI NASIL ETKİLEDİ?

SEC Başkanı Gary Gensler, önceki gün yaptığı açıklamada, mart 2023'e kadar 20'den fazla spot Bitcoin ETF başvurusunu onaylamadıklarını belirtti. Ancak, Gensler, koşulların değiştiğini vurgulayarak benzer yeni başvuruların değerlendirme sürecinde olduğunu ifade etti.
Bu olayın ardından kripto para piyasalarında belirgin bir volatilite gözlenirken, 11 Bitcoin ETF başvurusunun onaylanmasıyla birlikte ETF'lerin hacmi 4 milyar doları aşarak dikkat çekmişti.

BITCOIN VE ETHEREUM'DA SERT DÜŞÜŞ: PİYASA OYNAKLIĞI ARTTI

Bitcoin'in yüzde 7'lik düşüşle 42 bin 400 dolara gerilemesiyle birlikte, Ethereum da yüzde 4'lük düşüşle 2 bin 500 dolara çekildi. Bu durum, kripto para piyasalarında oynaklığın önemli bir unsur olduğunu gösteriyor.

DÜŞÜŞÜN NEDENLERİ VE UZMANLARIN DEĞERLENDİRMELERİ

SkyBridge Capital'in kurucusu Anthony Scaramucci, Bitcoin fiyatındaki düşüşte Grayscale Bitcoin Trust'ın satışlarının etkili olduğunu iddia etti. Ancak, Grayscale direktörü Zach Pandl bu iddiayı reddederek farklı bir görüş ortaya koydu. Scaramucci ayrıca, kripto para borsası FTX'in iflas sonrası satışlarının da düşüşe katkı sağladığını belirtti.

BITCOIN FİYATINDA NELER BEKLENİYOR?

Uzmanlar, Bitcoin'deki düşüşün kısa vadeli olduğunu ve 6-8 gün içinde satış baskısının sona erebileceğini öne sürüyor. Bu durum, yatırımcıları Bitcoin piyasasının geleceğine dair dikkatli olmaya yönlendiriyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler