Bir Günde 6 Milyar Dolar Kaybetmişti...Bitcoin'le Servetine Servet Kattı

Bir Günde 6 Milyar Dolar Kaybetmişti...Bitcoin'le Servetine Servet Kattı

Bu yılın kazananları arasında MicroStrategy'nin CEO'su Michael Saylor da yer alıyor. Saylor, Bitcoin'in yükselişi ve şirketinin artan hisseleri sayesinde milyarlarca dolar kazandı. Saylor'ın başarısı ise oldukça dikkat çekiyor...

MicroStrategy'nin patronu Michael Saylor, tam 24 yıl önce yaşadığı 6 milyar dolarlık kaybın ardından bu yıl büyük bir başarı elde etti. Ünlü girişimci, Bitcoin'in yükselişi ve şirketinin hisselerindeki artış sayesinde milyarlarca dolar kazandı. Saylor'ın bu çıkışı, iş dünyasında dikkatleri üzerine çekerken, finansal başarı hikayesiyle öne çıkıyor.

DİKKATLERİ YİNE ÜZERİNE ÇEKTİ

Michael Saylor'ın büyük Bitcoin bahsi, bu yıl servetini katladı. Kripto para birimindeki muazzam artış, ünlü girişimcinin servetine servet kattı ve yıllar sonra tekrar şansın yüzüne güldü. Saylor'ın Bitcoin'e olan güveni ve stratejik hamleleri, finansal başarısını artırdı ve dikkatleri üzerine çekti.

KARİYERİNDEKİ EN BÜYÜK ENGELLE KARŞILAŞMIŞTI 

Ancak, Saylor'ın şansı her zaman yanında olmadı. Dot-com balonunun patladığı dönemde, MicroStrategy aracılığıyla milyarder olan Saylor, kariyerindeki en büyük engelle karşılaştı.

2000 yılında, MicroStrategy, 1999'daki gelirinin başlangıçta iddia edilenden %25 daha az olduğunu duyurdu. Bu muhasebe skandalı, Saylor'a bir günde 6 milyar dolara mal oldu. Bu kayıp, o zamana kadar 24 saat içinde tek bir kişinin kaybettiği en büyük miktar olarak kayıtlara geçti.

SERVETİNİ BİTCOİN'DE BULDU

Michael Saylor, federal menkul kıymetler yasalarını ihlal etme suçlamalarıyla karşı karşıya kalsa da, suçlamaları kabul etmedi ve düzenleyici kuruluşla 8 milyon dolarlık bir anlaşma yaparak durumu çözdü. Saylor, 24 yıl önceki büyük birikimini kaybettikten sonra servetini Bitcoin'de buldu. Bu hafta itibariyle, MicroStrategy'deki hisse senetleri ve kişisel Bitcoin varlıklarıyla birlikte toplam serveti yaklaşık 3,49 milyar dolar civarındaydı.

Michael Saylor, federal menkul kıymetler yasalarını ihlal etme suçlamalarıyla gündeme geldi. Ancak suçlamaları reddederek düzenleyici kuruluşla 8 milyon dolarlık bir anlaşma yaparak bu meseleyi çözdü. Saylor, 24 yıl önceki büyük birikim kaybının ardından servetini Bitcoin'de bulduğunu açıkladı. Bu hafta itibarıyla, MicroStrategy'deki hisse senetleri ve kişisel Bitcoin varlıklarıyla birlikte toplam serveti yaklaşık 3,49 milyar dolar civarında.

4 YILDA BİTCOİN YATIRIMI YAPTI

Milyarlarca dolarlık Bitcoin yatırımını son dört yılda yapan MicroStrategy, şu anda 214 binden fazla Bitcoin'e sahip durumda ve bu, dolaşımdaki tüm tokenların yaklaşık yüzde 1'ine denk geliyor. Şirketin elinde bulunan kripto varlıkların bugünkü değeri yaklaşık 13,7 milyar doları bulunuyor. MicroStrategy'nin Bitcoin'deki güçlü varlığı, kripto para piyasasında önemli bir konum elde etmesini sağlıyor ve bu da şirketi sektördeki etkisini daha da güçlendiriyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler