BBDK Açıkladı: KKM’de Rekor Düşüş 7. Haftaya Taşındı

BBDK Açıkladı: KKM’de Rekor Düşüş 7. Haftaya Taşındı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Kur Korumalı Mevduat hakkında yeni verileri paylaştı. Bir dönemin revaçta olan yatırım aracı şimdilerde çakılıyor. İşte KKM’deki son durum…

Kur Korumalı Mevduat, hesapları paylaşıldı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), geçen haftaya dair mevduat hakkında verileri duyurdu. Paylaşılan veriler yaklaşık 2 ayın de düşük seviyesini gösteriyor.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, geçtiğimiz haftalarda KKM ile ilgili yeni bir düzenleme getirmişti. Kur Korumalı Mevduat’ta değişim ile beraber düşüşler hızlandı.

KKM’DE REKOR DÜŞÜŞ SÜRÜYOR

Kur Korumalı Mevduat’ta 6 Ekim haftası baz alındığında rekor düşüş görüldü. Yapılan hesaplamalara göre geçtiğimiz hafta KKM’de 74,6 milyar liraya gerileme yaşandı. Bu da düşüşün devam ettiğini gösterdi.

Kur Korumalı Mevduat, üst üste 7. hafta gerileme yaşadı. 7 haftalık dilim göz önüne alındığında en hızlı düşüş geçtiğimiz hafta oldu. Rekor düşüşle KKM 74,6 milyar TL’de kaldı.

doviz.jpg

DÖVİZ REZERVLERİ ARTIŞTA

KKM’de düşüş yaşanırken 6 Ekim haftasında döviz rezervleri arttı. Geçtiğimiz hafta baz alındığında rezerv artışı 680 milyon dolara ulaştı. Bu artışla birlikte toplam rezerv 122 milyar 883 milyon dolara yükseldi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler