Bakan Şimşek’ten Son Çağrı: Gelir Beyanı Vermeyen Mükelleflere Seslendi…

Bakan Şimşek’ten Son Çağrı: Gelir Beyanı Vermeyen Mükelleflere Seslendi…

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira, ücret ve değer artış gibi kazançlarla ilgili gelir beyan etmeyen binlerce kişinin olduğunu söyledi. Son kez çağrısını yapan Şimşek, ceza ödememek için son fırsatın olduğunu aktardı.

Vergi beyanı noktasında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şişmek, önemli adım attıklarını söyledi. Yapılan çalışmalara vatandaşın kulak vermesiyle beraber beyannamede önemli yol katedildi.

Bakan Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada milyonlarca kişinin gelir vergisi verdiğini söylerken halen 400 bin civarında kişinin herhangi bir işlem yapmadığını aktardı.

MÜKELLEFLER CEZA ÖDEMEDEN İŞLEMLERİNİ YAPABİLİR

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, beyan hususunda iyi bir yol katettiklerini söyledi. Halen ödeme yapmayanların ise, pişmanlık hükmünden yararlanarak ceza ödemeyeceklerini söyledi. İşte Bakan Şimşek’in o sosyal medya paylaşımı;

“2023'te kira, ücret, menkul sermaye iradı, diğer kazanç ve iratlardan gelir elde eden 1,8 milyon mükellefimizle ticari, zirai veya serbest meslek kazancı olan 2,6 milyon mükellefimiz gelir vergisi beyannamesi verdi. Beyannamelerini zamanında veren tüm mükelleflerimize teşekkür ederiz.

Şimdiye kadar gelir elde etmesine rağmen beyanname vermeyen 400 binden fazla mükellef tespit ettik. Beyanname vermeyen mükelleflerimizi ceza ödememeleri için pişmanlık hükmünden yararlanmaya davet ediyoruz. Adil rekabet ve mali disiplin için kayıt dışılıkla mücadelede kararlıyız.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler