Bakan Şimşek: Son İki Ayda 7,3 Milyar Dolar İyileşme Sağlandı!

Bakan Şimşek: Son İki Ayda 7,3 Milyar Dolar İyileşme Sağlandı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yıllık cari denge üzerinde son iki ayda 7,3 milyar dolarlık iyileşme sağlandığını belirtti. İşte detaylar...

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, cari işlemler verisindeki iyileşmeye ilişkin açıklamada bulundu. Son iki ayda 7,3 milyar dolarlık iyileşme yaşandığını belirten Şimşek, bu trendin program öngörülerine uygun bir şekilde devamını beklediklerini ifade etti. İşte haberin detayları...

ŞİMŞEK, OLUMLU VERİLERİN GÖZLEMLENDİĞİNİ AÇIKLADI

Türkiye ekonomisindeki güçlenmenin devam ettiği vurgulanarak, güven ve istikrar ortamında olumlu ekonomik verilerin elde edildiği kaydedildi. Güven ve istikrar ortamında ivmelenen ekonomide olumlu veriler gözlemleniyor.

Bu yılın ikinci kez cari fazla verildi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, son iki ayda yıllık cari denge üzerinde 7,3 milyar dolarlık iyileşme sağlandığını belirterek, program öngörülerine uygun bir şekilde iyileşmenin devamını beklediklerini ifade etti.

TCMB'DEN ÖDEMELER DENGESİ RAPORUNA GÖRE EYLÜL AYI CARİ FAZLA

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın açıkladığı Ödemeler Dengesi raporuna göre, Eylül ayında cari fazla 1 milyar 876 milyon dolar olarak kaydedildi. Haziran ayındaki 716 milyon dolarlık fazlanın ardından yılın ikinci fazla rakamı oldu. Altın ve enerji hariç cari işlemler hesabı ise 7 milyar 118 milyon dolar fazla verdi. 

Şimşek, "Yıllık cari dengede son iki ayda 7,3 milyar dolar iyileşme sağlandı. Program öngörülerimiz doğrultusunda bu iyileşmenin devamını bekliyoruz" ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler