Bakan Işıkhan Duyurdu: Emeklilerin Bayram İkramiyeleri de Artacak!

Bakan Işıkhan Duyurdu: Emeklilerin Bayram İkramiyeleri de Artacak!

Emeklilere yeni bir müjde geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, katıldığı canlı yayında duyurdu. Emekliler için bayram ikramiyelerinde değişikliğe gidilecek. İşte haberin detayları…

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bugün NTV’ye konuk oldu. Canlı yayında gündeme dair açıklamalarda bulunan Işıkhan, emekliler için bir müjdeyi daha paylaştı.

Vatandaşların maaş konusunda istekleri yavaş yavaş alabiliyor. Hem emekli hem de çalışan işçiler masadan iyi sonuçlarla kalkabiliyor. Maaş artışları tatmin etse de her ürüne gelen zam yine de insanları çaresiz bırakıyor.

tl-lira.jpg

EMEKLİLERE BAYRAM MÜJDESİ

NTV canlı yayınında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilerin taleplerini dinlediklerini aktardı. Bayram ikramiyesi içinde yeşil ışık yakan Bakan Işıkhan şunları söyledi;

“Emeklilerin bayram ikramiyesinin artırılması talebi var, bu adımlara atmaya hazırız. 950 bin EYT'li tekrar çalışma hayatına döndü. 2024'ün sonunda emekli sayısı 16 milyon 400 bin olacak.

Cumhurbaşkanımızın emeklilere olan teveccühü malum. Emeklilerimizin talep ve ihtiyaçlarımızı önceliklendiriyoruz. Emeklilerimiz müsterih olsun. Gerekli değerlendirmeleri yapıyoruz. Cumhurbaşkanımız, Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüşüp gerekli çalışmaları yaparız bu adımları atarız.”

ÖDEMELER YAPILIYOR

“İstihdam sayımızı tekrar 914 bin seviyesine getirdi. 110 bin vatandaşımıza 990 milyon lira ödeme yapıldı. Prim tahsilatı önemli bir noktada duruyor. Ancak biz kaybettiğimiz insanlar. Prim tahsilatı elbette önemli ama ekonominin bütün boyutlarının tekrar canlandırılmasına önem verdik.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler