Bakan Işıkhan, Ara Zam Bekleyenler İçin Son Noktayı Koydu

Bakan Işıkhan, Ara Zam Bekleyenler İçin Son Noktayı Koydu

Milyonları yakından ilgilendiren asgari ücret ara zammı hakkında Bakan Işıkhan konuştu. Geçtiğimiz yıllarda uygulanan ara zammın konuşulmasından sonra yetkili ağızdan açıklama geldi. Peki asgari ücrete ara zam yapılacak mı?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ara zam hakkında açıklamalarda bulundu. Kabine toplantısının ardından gazetecilerle bir araya gelen Bakan Vedat Işıkhan, çok merak edilen soruları cevapladı.

Yaz döneminin yaklaşmasıyla beraber en çok merak edilen konulardan biri de asgari ücrete ara zam olup olmayacağı oldu. Çok net konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan konuta ilişkin son noktayı koydu.

liraa.jpg

ARA ZAM GÜNDEMDE YOK

31 Mart yerel mahalli seçimlerinin ardından kabine ilk kez toplandı. Konu başlıklarından biri de ekonomi oldu. Asgari ücret ara zam hakkında açıklamayı ise Bakan Işıkhan yaptı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan,

“Asgari ücrete ara zam gündemde yok. Zaten temmuz ayında enflasyondan ya da sözleşmeden kaynaklanan farklar emekli aylıklarına yansıtılacak.

Birçok bakanlık ve özel sektör kuruluşuyla protokollerimizi gerçekleştiriyoruz. Yavaş yavaş belirli bir noktaya geldik. Yakın zaman içerisinde bir lansman gerçekleştireceğiz. Somut bir şey olmadığı sürece paylaşmam çok etik olmaz diye düşünüyorum. Emeklilerimize ayrıcalık tanıyan onları destekleyecek psikolojik sosyal ve ekonomik anlamda refahını arttırmak için çalışacağız.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler