Bakan, Bizzat Açıkladı: İhbar Edenlere İkramiye Verilecek…

Bakan, Bizzat Açıkladı: İhbar Edenlere İkramiye Verilecek…

Bakanlık, vergi kaçakçıları için yeni bir karar aldı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yaptığı açıklamada, vergi kaçakçılarını ihbar eden vatandaşa ikramiye verileceğini duyurdu. İşte ikramiye detayları…

Vergi kaçakçılığının önüne geçmek için bakanlık yeni bir uygulamayı hayata geçiriyor. Bundan sonra vergi kaçıranlar için daha tedbirli yollar olacağını gösteren bir karar verildi. Vatandaşları da harekete geçirecek olan kararda ihbar edenlere ikramiye verilecek.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabı üzerinden duyuruyu paylaştı. Sosyal medyayı aktif kullanan Bakan Şimşek, pek çok konuya kendi hesabı üzerinden değiniyor. Yeni uygulamada ise “vergi ihbarı” döneminin resmen başladığını açıkladı.

ekran-resmi-2024-05-24-11-24-00.png

VERGİ İHBARI İLE VATANDAŞA İKRAMİYE

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Gelir İdaresi Başlanlığı (GİB) ile beraber yürütülen ihbar dönemini sosyal medyadan müjdeledi. Buna göre vatandaşların daha kolay ve gizli şekilde ihbarda bulunmaları için gerekli sistemlerin kurulduğu aktarıldı.

“Vergi ihbarı” sayesinde hem devlet hem vatandaş kazanmış olacak. Bakan Mehmet Şimşek’in yaptığı açıklamada vergi cezasının yüzde 10’u kadar vatandaşa ikramiye verilecek. Mehmet Şimşek, haberi sosyal medyadan şu şekilde paylaştı;

“Vatandaşlarımızın daha kolay ve hızlı bir şekilde ihbarda bulunabilmeleri için Gelir İdaresi Başkanlığımız yeni kanalları devreye aldı. İhbarlara yönelik yapılacak vergi incelemesi sonucu ihbarda verilen bilgiye istinaden tespit edilen vergi ve vergi kaybı cezasının yüzde 10'u tutarında ihbar ikramiyesi ödenebilecek.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler