Bakan Bayraktar Elektrik Zammı Hakkında Konuştu: Benzin Fiyatlarına Benzetti…

Bakan Bayraktar Elektrik Zammı Hakkında Konuştu: Benzin Fiyatlarına Benzetti…

1 Temmuz Pazartesi itibarıyla elektrik tarifesinde yeni zam başladı. Vatandaşların tepkisine yol açan yüzde 38’lik zam sonrasında bakan açıklama yaptı. Verdiği örnek ise yeniden tartışmalara yol açtı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), geçtiğimiz günlerde yeni zam miktarını açıklamıştı. Elektrik fiyatları, yüzde 38 artırıldı. EPDK tarafından yapılan zam 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, zamla ilgili katıldığı canlı yayında değerlendirmede bulundu. Kanal 7’ye açıklamalarda bulunan Bakan Bayraktar’ın bir benzetmesi ise dikkat çekti.

alparslan-bayraktar-2167088.jpg

ELEKTRİK ZAMMI HAKKINDA BAKAN KONUŞTU

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, fiyat değikiliği hakkında konuştu. Bakan Bayraktar, hem elektrik hem de petrol fiyatları hakkında açıklama yaptı. Benzetme ise bir hayli ilginç oldu. İşte o açıklamalar;

“Zaman zaman soruluyor niye benzin fiyatları Türkiye'de düşmüyor? Çünkü bir başka değişken daha var ürünlerimizde. Yani döviz fiyatı da önemli. Ama biz özellikle pandemi sürecinden başlayarak vatandaşlarımıza bir destek programı uyguladık. Yani vatandaşlarımızın bundan en az etkilenmesi için elimizde ne kadar imkan varsa bunları sunacak şekilde bir fiyatlama içerisinde olduk.

Yüzde 38'lik bir elektrik fiyat değişikliği var ama doğal gazda 293 milyar lira, elektrikte ise yaklaşık 291 milyar liralık devletin bir desteği var. Toplamda 20 milyar dolara yakın bir paradan bahsediyoruz. Temmuzdaki düzenlemeyi yapmasaydık toplamda oluşacak destek miktarı 584 milyar lira.

Hala bugün fiyat artışlarına rağmen 1000 liralık faturada 600 lirasını devlet destek olarak karşılıyor. Doğal gazda 700 lirasını devletimiz karşılıyor. İmkanlarımız ölçüsünde vatandaşlarımıza ne yapabilirsek bunu yapmaya gayret ediyoruz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler