Avrupa’nın İlk Şarj Edilebilir Hibrit Otomobili Türkiye’den Çıktı!

Avrupa’nın İlk Şarj Edilebilir Hibrit Otomobili Türkiye’den Çıktı!

Toyota Türkiye, büyük bir işe imza attı. Geçtiğimiz günlerde lansmanı yapılan ve birçok kişinin katıldığı etkinlikte bir ilk gerçekleşti. Toyota’nın yeni şarj edilebilir hibrit modeli C-HR, banttan indi.

Bölgesel anlamda büyük bir güç olarak gösterilen Türkiye’de fabrikalar üretmeye devam ediyor. Yıllardır Türkiye’nin Sakarya şehrinde bulunan Toyota, ürettiği araçlarla dikkat çekti. Hem iç pazara hem de Avrupa’ya ciddi bir üretim kapasitesi oluştu.

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, son olarak ilk şarj edilebilir hibrit üretimini gerçekleştirdi. Türkiye ve Avrupa’da bir ilk olan üretimde, yeni CH-R banttan çıktı. Açılış törenine birçok bürokrat isimde katılım gösterdi.

ch-r.jpg

İLK ŞARJ EDİLEBİLİR HİBRİT: CH-R

Toyota’nın Sakarya yerleşkesinde yıllık 280 bin araç üretim kapasitesi bulunuyor. Daha öncesinde çoğunlukla Corolla üretimiyle öne çıkan fabrika, bu sefer yeni hibrit C-HR için kolları sıvadı.

Avrupa ve dünya genelinde büyük rağbet gören C-HR yenilenerek, hibrit sistemine geçiş yaptı. Sadece motor kısmında değil dış görüntüsü de tamamen değişti.

toyota-c-hr-2024-dimensions-characteristics-and-engine.jpg

yeni-ch-r.jpgyeni-ch-r.jpgyeni-ch-r.jpgyeni-ch-r.jpgyeni-ch-r.jpgyeni-ch-r.jpgyeni-ch-r.jpgyeni-ch-r.jpgyeni-ch-r.jpgyeni-ch-r.jpgyeni-ch-r.jpgyeni-ch-r.jpgyeni-ch-r.jpgyeni-ch-r.jpgyeni-ch-r.jpgBAKAN KACIR’DA HATTAN ÇIKIŞ TÖRENİNDE

Yeni C-HR PHEV aracın hattan çıkış törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’da katıldı. Fabrikayı ziyaret eden Kacır, Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdürü ve Üst Yöneticisi (CEO) Erdoğan Şahin ile görüştü.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yeni şarj edilebilir hibrit CH-R hakkında konuşma yaptı. Avrupa’da ilk olacağını vurgulayan Kacır, şunları söyledi;

Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirleriyle, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak bu yatırımı teşvik ettik, destekledik ve nihayetinde ülkemize yeni nesil yüksek teknoloji araçların üretim alt yapısını Toyota ile birlikte kazandırmış olduk.

Çok büyük kısmı hibrit araçlara yönelik, halihazırda değerlendiriliyor. Bu da aslında özellikle çevre dostu teknolojilere Türk otomotiv sanayinin geçişine Toyota’nın öncülük yapmasına vesile oluyor. Bundan da hakikaten mutluluk duyuyoruz.

Bizim hem Toyota'ya hem tüm otomotiv üreticilerine, Türkiye'de faaliyet gösteren ya da Türkiye'de faaliyet gösterme planları yapan tüm üreticilere yatırımcılara çağrımız; Türkiye'ye güvenmeye devam etmeleri, Türkiye'ye yatırım yapmaları.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler