Avrupa Bölgesinde Faiz Politikasında Bir Değişikliğe Gidilmedi

Avrupa Bölgesinde Faiz Politikasında Bir Değişikliğe Gidilmedi

Düşen enflasyona rağmen, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) bu hafta 11 Nisan’da faiz kararını verdi. Yapılacak politika toplantısında beklentiler, faiz oranlarını değişmeden tutmasını bekliyordu. ECB, beklenen kararını açıkladı…

Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz oranlarını tuttu. Banka, enflasyonun 2024 boyunca düşmesini beklediğini söyledi.

Merakla beklenen bir hareketle, Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi bugün, ana refinansman operasyonlarında %4,50, marjinal kredi tesisinde %4,75 ve mevduat tesisinde %4,00'de değişiklik olmadan mevcut kilit faiz oranlarını koruma kararını açıkladı.

Karar, ECB ve ABD Merkez Bankası da dahil olmak üzere dünya merkez bankalarında da aynı şekilde gerçekleşmişti. Enflasyonun gerilemesi faiz oranlarını düşürmelerine ve işletmeler ve tüketiciler için krediyi daha ucuz hale getirmelerine izin verecekken tartıldığı için geldi.

ekran-resmi-2024-04-13-07-27-00.png

PİYASALAR, HAZİRAN’DA FAİZ İNDİRİMİ BEKLİYOR

Avrupa'da ECB'nin kendi faiz kararıyla devam edip etmeyeceği konusunda bazı soruları gündeme getirdi. Frankfurt merkezli banka, tarihsel olarak Amerikalı mevkidaşının önünde parasal kararlar vermekte tereddüt etti. Aynı zamanda son zam döngüsüne başlayan son büyük merkez bankalarından biriydi.

Para piyasaları, Haziran ayında 25 baz puanlık bir ilk faiz indirimi bekliyor. 2024’ün sonuna kadar üç faiz indirimi daha fiyatlandırılıyor. Yakın tarihli bir Reuters anketi, ankete katılan ekonomistlerin yaklaşık %90'ının Haziran ayında ilk faiz indirimini beklediğini gösterdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler