Araç Sürücüleri İçin Sonunda İndirim Haberi Geldi: EPDK Açıkladı…

Araç Sürücüleri İçin Sonunda İndirim Haberi Geldi: EPDK Açıkladı…

Ocak 2024 yılı itibarıyla akaryakıt fiyatlarında yapılan zamlar araç sahiplerini bezdirmişti. Özellikle de Ocak ayının ikinci haftasıyla beraber zamlar peş peşe gelmişti. Uzun bir aradan sonra indirim haberini EPDK Başkanı müjdeledi…

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), fiyatta yaşanan dalgalanmaların ardından indirim müjdesini açıkladı. EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz yaptığı açıklamada, ithal ham petrol ve işlenmiş ürünler hakkında fiyat avantajlarından dolayı tüketicilere yansıtılması gerektiğini aktardı.

FİYAT İNDİRİMİ BEKLENİYOR

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, benzin ve motorinde 1 ile 1 lira 50 kuruşluk bir indirim olabileceğini aktardı. Konuya ilişkin açıklama yapan Yılmaz şunları söyledi;

“Benzin ve motorin fiyatları serbest piyasada oluşuyor. Kurallar ve formül belli. EPDK olarak hem rafineri-dağıtıcı ve bayii gibi piyasa oyuncularının uygulamalarını hem de fiyat hareketlerini sıkı şekilde takip ediyoruz.

Özellikle bazı ülkelerden ithal edilen ham petrol ve işlenmiş ürünler rafineriler için önemli bir kar avantajina sebep oldu. Bunun tüketicilere de yansıtılması gerekiyor. Rafinerilerin gerekli adımı hızla atmasını ve marj oranını gönderdiğimiz yazı doğrultusunda güncellemesini bekliyoruz. Yapılacak güncelleme neticesinde benzin ve motorinde 1 ila 1,5 TL düzeyinde bir indirim olacaktır.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler