Apple, 2023 Üçüncü Çeyrek Kazanç Raporunu Açıkladı!

Apple, 2023 Üçüncü Çeyrek Kazanç Raporunu Açıkladı!

Teknoloji şirketi Apple, 2023 yılına ait üçüncü çeyrek raporunu paylaştı. Rapora göre önemli değişiklikler görülmedi. Ancak beklentilere göre farklı rapor ortaya çıktı. İşte Apple’ın üçüncü çeyrek bilançosu…

Apple son çeyrek öncesi yılın 3. dönemine ait raporunu duyurdu. Analistlerin beklentilerini resmen aşmasına rağmen, şirketin satışlarının düştüğü görüldü. Bu düşüş art arda dördüncü dönem olmasıyla dikkat çekti.

Yatırımcıların satış büyümesindeki toparlanma umudunu kaybetti. Şirketin hisse değeri %3'ten fazla düştüğü için mevcut çeyrek zayıf tahminle daha da kötüleşti.

ÜÇÜNCÜ ÇEYREK NEGATİF KALDI

CNBC'nin açıkladığına göre, Apple'ın üçüncü çeyrek satışları iPhone dışındaki tüm bölümlerde yıldan yıla düştü. Son çeyrekte toplam gelirdeki düşüş %1'den fazla değildi.

Şirket 89,28 milyar dolarlık ortalama beklentilere kıyasla 89,5 milyar dolar aldı. Geleneksel olarak Apple'ın takviminde Eylül ayında sona eren tüm mali yılın sonunda, şirketin bir önceki yıla göre neredeyse %3 daha az olan 383,29 milyar dolar kazanması bekleniyor.

Apple yetkilileri, sadece rakamın geçen yılki seviyede kalacağını söyleyerek mevcut çeyrek için ılımlı satış tahmininin etkisini azaltmaya çalıştı, ancak mevcut mali çeyreğin bu yıl bir hafta daha kısa olacağını eklemek zorunda kaldı. Analistler, Apple'ın mevcut çeyrek gelirinin yıldan yıla %5 artmasını ve 122,98 milyar dolara çıkmasını bekliyorlardı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler