Antalya'da ekim ayında, kadın girişimci atağı

Antalya'da ekim ayında, kadın girişimci atağı

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, ekim ayında Antalya'da ATSO'ya kayıtlı toplam 431 şirket kurulduğunu açıkladı.

Ekim ayında açılan şirketler hakkında bilgi veren Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, en fazla şirket kuruluşunun 169 şirket ile Muratpaşa ilçesinde gerçekleştiğini, aynı dönemde Kepez'de 107, Konyaaltı'nda 64 şirket kurulduğunu aktardı. Çetin, merkeze bağlı ilçeler dışında da Serik'te 20, Kemer'de 11 ve Gazipaşa'da 6 yeni firmanın faaliyete başladığını kaydetti.

EN FAZLA AÇILIŞ İNŞAAT FAALİYETLERİ SEKTÖRÜNDE

Ekim ayında açılan şirketlerin sektörel dağılımları hakkında bilgi veren ATSO Başkanı Davut Çetin, “Bu dönemde en fazla açılış inşaat faaliyetlerinde gerçekleşti. 58 firma ile başı çeken inşaat faaliyetlerini 25 firma ile restoran, yiyecek içecek ve eğlence, 24 firma ile tarımsal ürünlerin ticareti, 20 firma ile bilişim sektörleri takip ediyor. Bu veriler bize Antalya ekonomisinin geleceğine olan güvenin pandemi sürecinde de devam ettiğini gösteriyor. Kapanış verilerine baktığımızda, ekim ayında odamıza kayıtlı toplam 87 şirketin kapandığını görüyoruz. Kapanış yapan şirketler içerisinde en fazla kapanış 7 firma ile tarımsal ürün ticareti, 6'şar firma ile taşımacılık ve restoran, yiyecek içecek ve eğlence hizmetleri gruplarında oldu" dedi.

antalya-ticaret-ve-sanayi-odasi-atso-yonetim-kurulu-baskani-davut-cetin-ekim-ayinda-antalyada-atsoya-kayitli-toplam-431-sirket-kuruldugunu-acikladi.jpg

HEDEFLERİMİZE KADINLARIMIZIN KATMA DEĞERİ OLMADAN ULAŞAMAYIZ

Ekim ayında şirket kuruluşlarının yüzde 22'sinin kadın girişimciler tarafından gerçekleştirildiğini belirten Başkan Çetin, “Dönemsel olarak sicil müdürlüğümüzün kuruluş verilerine baktığımda dikkat ettiğim hususlardan birisi kadın girişimci yoğunluğumuz olur. Ekimde bu oran yüzde 22 olarak gerçekleşmiş. Türkiye genelinde kadın girişimci oranı yüzde 10 düzeyinde. Bu oranı artırmalıyız. Kadın girişimciliğinin desteklenmesi, odamızın temel çalışma konularından biri. Odamız bünyesinde faaliyetlerini sürdüren TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulumuz da bize önemli destek veriyor. Türkiye ekonomisi, hedeflerine ulaşmak istiyorsa bunu kadınlarımızın katma değeri olmadan yapamaz. Ekim ayı verilerimize göre kadın girişimcilerimiz bu dönemde en çok elektrik enerjisi, bitkisel üretim faaliyetleri ve destekleyici hizmetler ile yenilenebilir enerji kaynakları sektörlerine yatırım yapmışlar. Girişimci kadınlarımızı tebrik ediyorum" dedi.

KATMA DEĞERLİ ÜRETİM İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Şirket kuruluşu yapanların yaş dağılımı ile ilgili de bilgiler paylaşan Başkan Çetin, “Ekim ayında şirket açılışlarının yüzde 45'ini 19 ile 40 yaş aralığındaki girişimciler gerçekleştirdi. Gençlerimizin gerekli mesleki olgunluğa, birikime ve liyakate eriştikten sonra girişimciliğe atılmaları önemsediğimiz konuların başında geliyor. TOBB Antalya Genç Girişimciler Kurulumuz da genç girişimciliği özendirmek, desteklemek üzere çalışmalarını sürdürüyor. Yeni işletme kuruluşlarının hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Kazançlarının bol olmasını, yaratacakları istihdamla birçok ailenin evine ekmek götürmesine vesile olmalarını diliyorum" diye konuştu.

Her yeni girişimin Antalya ekonomisine güç kattığını kaydeden Çetin, "ATSO olarak Antalya 4.0 vizyonumuz doğrultusunda yeni girişimlerin yüksek katma değerli alanlarda da olması için çalışıyoruz. Nitekim, ekim ayında da kuruluşu yapılan şirket sayısı itibarıyla bilişim sektörümüz üst sıralardaki yerini korumaya devam ediyor. İnanıyorum ki önümüzdeki süreçte Antalya, gençlerimizin ve kadınlarımızın da katkılarıyla bilişim, teknoloji kullanımı, yazılım, biyoteknoloji gibi alanlarda da fark yaratan girişimlerle adından söz ettirecektir" şeklinde konuştu.

antalya-ticaret-ve-sanayi-odasi-atso-yonetim-kurulu-baskani-davut-cetin-ekim-ayinda-antalyada-atsoya-kayitli-toplam-431-sirket-kuruldugunu-acikladi-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler