Altın Biriktirenler İçin Kötü Haber: Bakanlık Kararıyla Yasak Yolda!

Altın Biriktirenler İçin Kötü Haber: Bakanlık Kararıyla Yasak Yolda!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek döneminde getirilen altın ithalat kotası büyük eleştirilere yol açmıştı. İddialara göre, Temmuz ayı itibarıyla altın yatırımcılarını doğrudan etkileyecek yeni kısıtlamaların gelmesi bekleniyor.

Altın biriktirenler için kötü haber: Hazine ve Maliye Bakanlığı, Mehmet Şimşek döneminde getirilen altın ithalat kotası sonrası yeni yasaklar getirme kararı aldı. İddialara göre, Temmuz ayı itibarıyla altın yatırımcılarını doğrudan etkileyecek yeni kısıtlamalar hayata geçirilecek.

ALTIN TALEPLERİNE SINIRLAMA MI GELİYOR

Kuyumculuk sektöründen edinilen kulis bilgilerine göre, önümüzdeki yaz aylarında altın alım-satım işlemlerine yönelik yeni düzenlemelerin gelmesi bekleniyor. Yerel seçimlerin ardından dolar kurundaki istikrarlı seyir, altın fiyatlarını ons ile uyumlu hale getirmiş ve ilerleyen aylarda altın taleplerini sınırlamak için önlemler alınmaya başlanmış durumda.

Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş'in açıklamalarına göre, ekonomi yönetimi bu yaz 22 ayar gram altın üretimini tamamen durdurma kararı almaya hazırlanıyor. Memiş, bu kararın alınması durumunda yasağın ilerleyen dönemlerde 24 ayar 1 gram altınlar için de geçerli olabileceğini vurguladı. Geçen yıl temmuz ayında bazı basılı altın gruplarına üretim yasağı getirilmişti.

"VATANDAŞLARIMIN TERCİHİNE SAYGILIYIM"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise, "Altına yönelik biz bir kota uygulaması yaptık. .Tabi ki çıkar çevreleri bundan memnun değiller... Valla kusura bakmasınlar, bir metali ülkede bulunmayan döviz kaynaklarıyla ithal edeceksiniz, sonra bir köşede atıl olarak duracak. Bunun neresi memleketin yararına? Vatandaşlarımızın tercihlerine saygılıyım. Bu noktada hiçbir tereddüt yok ancak biz burada kaynaklarımızı ülkemizin yararına ve yatırıma, üretime, istihdama ve ağırlıklı olarak da ihracata dönüştüreceğiz" açıklamasında bulunmuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler